Āgenskalnā sākta Melnsila kvartāla trešās ēkas būvniecība Ziņas

Āgenskalnā sākta Melnsila kvartāla trešās ēkas būvniecība

Ceturtdiena, 6 oktobrī, 2022

Āgenskalnā, Kristapa ielā blakus Alises ielas ūdenstornim sākta projekta "Melnsila kvartāls" trešās ēkas būvniecība, aģentūru LETA informēja nekustamo īpašumu uzņēmuma "Immostate" pārstāvji.

"Immostate" pārstāvji norāda, ka attīstītāji neatklāj projektā plānotās investīcijas.

Jaunbūvē paredzēti trīs stāvi, koka elementi fasādē, ēkas vienos kopīgs, labiekārtots un apzaļumots pagalms un slēgta teritorija ar auto novietnēm. Jaunbūvē būs desmit dzīvokļi, platībā no 48 līdz 108 kvadrātmetriem. Ēkas pirmajos stāvos būs divlīmeņu apartamenti ar atsevišķām ieejām un āra terasēm, savukārt trešajā stāvā - dažādu platību vienlīmeņa dzīvokļi.

Projekta koncepcijas autors ir nekustamo īpašumu uzņēmuma "Immostate" vadītājs Vestards Rozenbergs, kopā ar arhitektu biroju "Diānas Zalānes arhitektu birojs". Projekta attīstītājs ir SIA "Melnsila kvartāls III", būvdarbus veic SIA "Kaims".

Jau ziņots, ka kvartāls, kas atrodas starp Alīses ielas ūdenstorni un Kalnciema ielas kvartālu, tagadējā izskatā veidojies pirms vairāk nekā 100 gadiem, kad uz uzņēmēja Ludviga Ādolfa Jansona gruntsgabala toreizējā Švarcmuižas iela 14 tapa arhitekta Jāņa Alkšņa projektētās dzīvojamās ēkas ārpilsētas rezidenču stilā.

Vēsturisko koka ēku rekonstrukcija tika uzsākta 2016.gadā.

Ekspluatācijā 2019.gadā nodotajā pirmajā ēkā ēka Kristapa ielā 33 ir astoņi dzīvokļi platībā no 24 līdz 112 kvadrātmetriem.

Otrā ēka Melnsila ielā 14 ar erkeri uz Melnsila un Kristapa ielu stūra ekspluatācijā nodota 2019.gada vasarā, un tajā ir 24 dzīvokļi platībā no 19 līdz 108 kvadrātmetriem.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka ar zīmolu "Immostate" strādājošā SIA "Immo Realty" reģistrēta 2018.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 800 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Rozenbergs. Pērn "Immo Realty" strādāja ar 87 354 eiro apgrozījumu un guva 53 985 eiro peļņu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē