Rīgā varēs piešķirt nodokļu atlaides saistībā ar klimatilgtspējīgām biroju ēkām Ziņas

Rīgā varēs piešķirt nodokļu atlaides saistībā ar klimatilgtspējīgām biroju ēkām

Ceturtdiena, 6 oktobrī, 2022

Rīgas dome trešdien atbalstīja grozījumus noteikumos par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Rīgā, kas paredz piešķirt nodokļu atlaides saistībā ar klimatilgtspējīgām biroju ēkām.

Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš domes sēdē norādīja, ka šos varētu dēvēt par klimatneitralitātes grozījumiem, proti, lai varētu piešķirt 50% nodokļu atlaidi no 2024.gada 1.janvāra saistībā ar klimatilgtspējīgām biroju ēkām, kurām ir piešķirts attiecīgs sertifikāts. Norma attiektos gan uz jaunuzbūvētām, gan uz renovētām ēkām.

Kā pārejas periods ir paredzēts gads, lai tas būtu samērīgi pret nodokļu atlaižu saņēmējiem un nodokļu maksātājiem laikā, kad investori plāno investīciju veikšanu.

Tāpat grozījumi saistīti ar elektroniskas saziņas ar pašvaldībām palielināšanu, lai šādā veidā samazinātu papīra veidā izsūtāmo paziņojumu skaitu. Patlaban 68% no visiem paziņojumiem ir papīra formā, tāpēc grozījumi paredz, ka nodokļu atlaides varēs arī nākamgad saņemt, ja tiks veiktas saziņa ar pašvaldību elektroniski.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē