Pabeigti apjomīgākie būvdarbi biroju ēkai Mihaila Tāla ielā New Hanza teritorijā Ziņas

Pabeigti apjomīgākie būvdarbi biroju ēkai Mihaila Tāla ielā New Hanza teritorijā

Pirmdiena, 3 oktobrī, 2022

Pabeigti apjomīgākie būvdarbi A klases biroju ēkai "New Hanza" teritorijā Mihaila Tāla ielā, Rīgā, aģentūru LETA informēja projekta attīstītāja - likvidējamās "ABLV Bank" grupas uzņēmuma ieguldījumiem komercīpašumos AS "Pillar Capital" - pārstāvji.

Visa projekta attīstības kopējās investīcijas pārsniegs 30 miljonus eiro un celtniecības darbus ir plānots pabeigt 2023.gada pavasarī.

"Pillar" grupas speciālisti veltījuši īpašu uzmanību tam, lai biroju ēka atbilstu ilgtspējīgas celtnes principiem - to apliecinās "BREEAM Excellent" sertifikāts. Tā būs gandrīz nulles enerģijas ēka, uz tās augstākās daļas korpusa tiks izvietoti saules paneļi, kas ļaus būtiski samazināt koplietošanas telpu uzturēšanas izmaksas.

Biroju ēkas iznomājamā platība sasniegs 12 680 kvadrātmetrus, bet ēkas kopējā platība - 16 700 kvadrātmetrus.

Nomniekiem pieejamas telpas sākot no 150 kvadrātmetriem. Ēkas pirmajā stāvā paredzētas telpas ēdināšanas pakalpojumiem, bet otrajā stāvā - kopstrādes telpas 500 kvadrātmetru platībā. Nomniekiem būs pieejamas 65 iekštelpās izbūvētas autostāvvietas, tostarp ar elektroauto uzlādes punktiem. Blakus teritorijā esošā autostāvvieta papildina minēto kapacitāti vēl par aptuveni 500 vietām. Pie ēkas būs pieejama velonovietne vairāk kā 300 velosipēdiem un elektroskūteriem, tai skaitā 175 vietas atradīsies zem nojumes.

Līdz šim biroju ēkas būvniecības laikā piesaistīti ap 20 apakšuzņēmēju, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbināti ap 150 cilvēku.

Biroju ēkas ģenerāluzņēmējs ir "Pillar Contractor", kurš veica arī projektēšanas darbus, savukārt būvprojekta arhitektūras daļu ir izstrādājis projektēšanas birojs "MARK arhitekti". Ēkas apsaimniekošanas pakalpojumus nodrošinās "Pillar Property Management".

"Pillar Capital" (iepriekš "New Hanza Capital") koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 11,66 miljoni eiro, kas ir par 16,3% vairāk nekā 2021.gada pirmajā pusgadā, taču koncerna zaudējumi samazinājās par 0,4% un bija 1,969 miljoni eiro. 

Kompānija "Pillar Capital" reģistrēta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 135,187 miljoni eiro. Kompānijas patiesās labuma guvējas ir Nika Berne un Nadežda Fiļa.

Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, biroju ēkas Elizabetes ielā 23 un Brīvības gatvē 275, loģistikas parks "A6", kultūrvieta "Hanzas perons", kā arī citi īpašumi "New Hanza" teritorijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē