Diskutēs par īres tirgus aktualitātēm inflācijas apstākļos Ziņas

Diskutēs par īres tirgus aktualitātēm inflācijas apstākļos

Pirmdiena, 5 septembrī, 2022

Lai pārrunātu Latvijas īres tirgū aktuālo un analizētu īrēšanas vai mājokļa iegādes izdevīgumu pašreizējā ekonomiskajā situācijā, Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācija (LANĪDA) un banka Citadele trešdien, 7. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 11.00 tiešsaistē organizē nozares ekspertu diskusiju.

“Īrēt vai pirkt? – šis jautājums savu nozīmi nav zaudējis joprojām un šobrīd iedzīvotāju dienaskārtībā ir sevišķi aktuāls, jo komunālo maksājumu slogs kombinācijā ar agresīvu cenu kāpumu inflācijas dēļ ne tikai deldē iedzīvotāju maciņa biezumu, bet arī ietekmē nekustāmo īpašumu tirgu. Ekspertu diskusijā uzzināsim, kā precīzi aprēķināt īpašuma īrēšanas vai pirkšanas izdevīgumu un ko ņemt vērā pirms šī lēmuma pieņemšanas, kā arī noskaidrosim, kā īres namu attīstību ietekmēs jaunais Īres likums,” atklāj LANĪDA izpilddirektore Sandra Rasnača.

Diskusija norisināsies piektdien, 7. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 11.00, un tai tiešraidē varēs sekot līdzi LANĪDA (Asociācija Lanīda) un bankas Citadele Facebook lapās.

Diskusijas dalībnieki:

Raimonds Lapiņš, EM Valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos

Edgars Šīns, LANĪDA valdes loceklis, Latio valdes priekšsēdētājs

Adris Božē, YIT LATVIJA valdes loceklis, LiveON valdes loceklis

Jānis Krūmiņš, City Star uzņēmumu grupas direktors

Jānis Mūrnieks, Citadeles privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs

Moderators: Vestards Rozenbergs, LANĪDA valdes loceklis, Baltic Sotheby's International Realty un Immostate īpašnieks

Diskusijas tēmas:

• Vai joprojām izdevīgāk ir pirkt nekā īrēt?

• Kads piedāvājums ir īres namos, un kas ir iemesli, kāpēc īres namu skaits ir salīdzinoši neliels?

• Kādas priekšrocības sniedz īres nami?

• Kādas ir īres namu attīstības prognozes, ņemot vērā jauno Īres likumu, un vai bargā ziema būs intereses veicinātājs?

• Kas jāņem vērā, pieņemot lēmumu – īrēt vai pirkt?

Par LANĪDA

Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācija LANĪDA dibināta 1994.gadā. Tā ir patstāvīga, brīvprātīga sabiedriska organizācija, kura apvieno sertificētus aģentus un aģentu asistentus. Tās biedru rindās ir Latvijā pazīstamas un nekustamo īpašumu darījumu tirgū sevi pierādījušas nekustamā īpašuma firmas. Asociācija LANĪDA ir vienmēr atvērta profesionāļiem, kas vēlas strādāt godīgi un ievērot savā darbā asociācijas Ētikas kodeksu un Prakses standartus. Viens no LANĪDA darbības pamatvirzieniem ir maksimāla nekustamo īpašumu tirgus sakārtošana, veicinot savu biedru zināšanu un profesionālisma līmeņa paaugstināšanu, kā arī standartizējot to darbību.

Par banku Citadele

Banka Citadele misija ir modernizēt banku nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. Banka Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem un kredītportfeļa apjoma biznesa klientiem. 2021. gadā Baltijā jaunos aizdevumos Citadele izsniedza 1.1 miljardus eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2.7 miljardus, savukārt, depozītu apjoms uz 2021.gada beigām veidoja 3.8 miljardus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram, mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Banka Citadele pirmā Baltijā sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem.

Bankas Citadele grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē