Atklāta Saldus pamatskolas jaunā dabaszinību ēka Ziņas

Atklāta Saldus pamatskolas jaunā dabaszinību ēka

Piektdiena, 2 septembrī, 2022

Ceturtdien Saldus pamatskolai atklāta jaunā piebūve - dabaszinību ēka, aģentūru LETA informēja Saldus novada domes pārstāvji.

Jaunajā ēkā ir izveidots telpu bloks ar dabaszinību, moderno tehnoloģiju kabinetiem, praktisko darbu laboratorijām, mājturības telpām un bibliotēku.

Šogad mācības skolā sāka pirmsskolas vecuma bērni. Skolas direktore Dace Balandīna informē, ka pirmsskolas grupā mācības apgūs 14 bērni, ir atvērtas trīs 1.klases un skolā kopā mācīsies 395 bērni.

LETA jau vēstīja, ka pagājušā gada maijā Saldus pamatskolas jaunās ēkas piebūves pamatos tika ievietota kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Savukārt šogad 11.aprīlī Saldū ar atklātu liesmu dega Saldus pamatskolas jaunās piebūves jumts, kas izdega 200 kvadrātmetru platībā.

Jaunāskolas korpusa būvniecība tika realizēta projekta "Saldus novada pašvaldības vispārējo izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana" gaitā. 

Būvdarbu izmaksas ir 1 682 235 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Darbus finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Būvdarbu rezultātā tika uzbūvēta zema enerģijas patēriņa ēka un uz ēkas uzstādītas arī saules baterijas. Projekta laikā veikta arī apkārtnes labiekārtošanas darbi.

Jauno skolas korpusu būvēja SIA "Selva būve".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Selva būve" apgrozījums 2021.gadā bija 14,246 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 50 539 eiro.

Uzņēmuma īpašnieks ir Rolands Orlovskis.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē