Hansa.RE ieguldījis 200 000 eiro divās saules paneļu elektrostacijās uz komercobjektiem Rīgā Ziņas

Hansa.RE ieguldījis 200 000 eiro divās saules paneļu elektrostacijās uz komercobjektiem Rīgā

Pirmdiena, 13 jūnijā, 2022

 Nekustamo īpašumu attīstītājs "Hansa.RE" ieguldījis 200 000 eiro, aprīkojot uzņēmumam piederošos objektus Uriekstes un Elijas ielā ar saules paneļiem pašu elektroenerģijas ražošanai, aģentūru LTA informēja bankas "Citadele" pārstāvji.

Objekta attīstīšanā, sadarbojoties ar banku "Citadele", "Hansa.RE" pārvaldītajām fondam piederošs uzņēmums "Hansa3RE" Uriekstes ielas īpašumā uzstādītajos saules paneļos plāno saražot aptuveni 205 megavatstundas (MWh) elektroenerģijas gadā un 20 gadu laikā samazināt CO2 izmešus par 1300 tonnām.

Tāpat "Hansa.RE" vienojies ar "Swedbank" par finansējumu 5,7 miljonu eiro apmērā īpašuma iegādes refinansēšanai un saules elektrostacijas izveidei, kas izvietota uz fonda pārvaldītās biroja ēkas Elijas ielā 17 jumta, aģentūru LETA informēja "Swedbank" pārstāvji.

Saules paneļi ir uzstādīti uz fondam piederošo ēku jumtiem ar mērķi mazināt ietekmi uz vidi un veicināt neatkarību no potenciālā strauja elektrības izmaksu palielinājuma. Elijas ielā uzstādīto paneļu kopējā jauda sasniegs 275 kilovatus un saražotā elektroenerģija tiks izmantota ēkas nomnieku elektroenerģijas patēriņam. Izbūvētā saules elektrostacija nodrošinās, ka ik gadu atmosfērā nenonāks 80 tonnas CO2 izmešu.

"Hansa.RE" vadītājs Daniils Ruļovs norāda, ka investīcija saules elektrostacijā ļaus "Hansa.RE" samazināt atkarību no elektrības tirgus cenas svārstībām. Elektrostacija ir domāta pašpatēriņam - vasaras periodā ir plānots, ka saules paneļi spēs saražot 95-98% no nepieciešamās elektroenerģijas, taču ziemas mēnešos trūkstošo elektroenerģiju nāksies iegādāties no elektrības piegādātājiem.

Ruļovs piebilst, ka "Hansa.RE" īpašumiem ir liela jumta platība, kas ir piemērota tieši saules paneļiem. Ēkās, kur galvenokārt izvietotas komerctelpas, saražoto elektroenerģiju iespējams patērēt uzreiz, jo gan saules gaisma, gan uzņēmumu aktīvais darba laiks norit pa dienu.

"Citadeles" dati liecina, ka no janvāra interese par kredītiem saules paneļu iegādei privātpersonu segmentā pieaugusi gandrīz trīs reizes, un šogad noslēgto līgumu skaits par finansējumu saules paneļiem ir pieckāršojies.

"Hansa.RE" ir Latvijas kapitāla nekustamo īpašumu investīciju fonds, kas pārvalda "HansaRE Fund I KS" nekustamo īpašumu ieguldījumus. Lai radītu pievienoto vērtību veiktajiem ieguldījumiem, fonds fokusējas uz investīciju ilgtspēju un uzlabo nekustamos īpašumus ilgtermiņā, pievēršot uzmanību tehniskiem risinājumiem, pārvaldības procesiem, kā arī vides un sociālajiem kritērijiem.

"Hansa.RE" 2021.gadā strādāja ar 155 510 eiro apgrozījumu un guva 18 261 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Hansa.RE" reģistrēta 2018.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Hansa.RE" īpašnieki ir SIA "Hansahold" (80%), SIA "Evolution" (10%) un SIA "R Stage Consulting" (10%). Patiesie labuma guvēji ir Ruļovs, Edgars Pīgoznis un Uldis Ozolnieks.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē