Notiks meistarklase par ēku atjaunošanu Rīgā Ziņas

Notiks meistarklase par ēku atjaunošanu Rīgā

Trešdiena, 8 jūnijā, 2022

Šodien no plkst.10 līdz 18 Torņkalnā norisināsies Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotā meistarklase par betona dekoratīvo elementu atjaunošanas principiem ēku restaurācijā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pirmā šāda veida meistarklase notiks tēlnieka un būvmākslas mantojuma restauratora, Latvijas amatniecības kameras meistara Edvīna Krūmiņa darbnīcā. Tēlnieks savas karjeras laikā restaurējis neskaitāmus dekoratīvos elementus, izgatavojis dažādas vēsturisku akmens tēlu kopijas.

Viņa darbu skaitā ir Rīgas Rātslaukuma Rolands, taisnības dieviete Temīda Rātsnama frontonā un Melngalvju nama piedurvju akmeņi. Meistars arī turpina topošo restauratoru paaudzes izglītošanu Zaļeniekos, programmā "restauratora asistents ar specializāciju mūrnieku un apdares darbos".

Pasākuma dalībnieki aicināti sagatavot jautājumus par savos īpašumos nepieciešamiem betona dekoratīvo elementu restaurācijas darbiem, līdzi ņemot fotogrāfijas.

Paredzēts, ka šī gada jūnijā un jūlijā Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotajā restaurācijas kompetenču kursā notiks vēl trīs meistarklases. Tajās tiks sniegts plašāks ieskats jautājumos par būvmantojuma koka detaļu stāvokļa novērtēšanu un bojājumu protezēšanu, tradicionālajām krāsām un to pielietojumu ēku restaurācijā, kā arī vēsturiskā kaļķa apmetuma labošanu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē