Robežšķērsošanas vietas Grebņeva modernizācijas pirmo posmu par 890 000 eiro īstenos Ziņas

Robežšķērsošanas vietas Grebņeva modernizācijas pirmo posmu par 890 000 eiro īstenos "Delta Construction"

Otrdiena, 7 jūnijā, 2022

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) iepirkumā par robežšķērsošanas vietas "Grebņeva" pārbaudes paviljonu modernizācijas ieceres īstenošanu ir uzvarējusi SIA "Delta Construction" ar projekta izmaksām 890 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), aģentūru LETA informēja VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Būvdarbus plānots sākt tuvākā mēneša laikā un pabeigt līdz gada beigām.

Projekta "Robežšķērsošanas vietas "Grebņeva" modernizācija" pirmajā posmā paredzēta četru pārbaudes paviljonu būvniecība, lai nodrošinātu biometrisko datu iegūšanu jeb pārbaudi un nodrošinātu efektīvu robežšķērsotāju plūsmas caurlaidību, kā arī nodrošinātu autoceļu robežsargu darba vietu pielāgošanu Eiropas centrālās ieceļošanas/izceļošanas sistēmas prasību ieviešanai.

Izsludinātajā četru pārbaudes paviljonu būvniecības iepirkumā starp trim pretendentiem par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts "Delta Construction" iesniegtais piedāvājums par kopējo līguma summu 890 000 eiro bez PVN. 

Saistībā ar pandēmijas un ģeopolitiskās situācijas radīto straujo būvniecības materiālu izmaksu kāpuma un darbaspēka nodrošinājuma ietekmi uz projekta īstenošanu "Grebņevas" modernizācijas projekta īstenošanu nolemts sadalīt divās daļās. Līdz 2022.gada beigām modernizēs četrus pārbaudes paviljonus, savukārt pasažieru autobusu pārbaudes termināla izbūves termiņu plānots pagarināt līdz 2027.gadam, lai rastu nepieciešamo finansējumu izmaksu sadārdzinājuma segšanai, vienlaikus nodrošinot vitāli svarīgo modernizācijas darbu īstenošanu.

Gavrilova skaidro, ka "Grebņevas" modernizācijai ir kritiski svarīga loma valsts drošības uzlabošanai. Robežšķērsošanas vietas caurlaidības plūsmu uzlabošana, vienlaikus nodrošinot augstu sniegtā pakalpojuma kvalitāti, ir vienlīdz svarīga ar nepieciešamās infrastruktūras izbūvi. 

Latvijas un Eiropas Savienības drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem. Kopumā VNĪ vadībā īstenoto robežšķērsošanas vietu un robežu modernizācijā šobrīd tiek ieguldīti aptuveni 72,9 miljoni eiro. Lielākais no modernizācijas projektiem ir Austrumu robežas izbūve. Pēc projektu īstenošanas līdz 2027.gada beigām robežkontroles punktos strādājošajiem būs pieejami mūsdienīgi darba apstākļi, uzlabota robežkontrolei un muitas kontrolei nepieciešamā infrastruktūra, padarot robežu šķērsošanu efektīvāku un ātrāku.

VNĪ vadībā šobrīd ir 23 būvniecības stadijā esoši projekti, kuriem šobrīd izstrādā atbilstošākos īstenošanas scenārijus, kas paredz - pieejamā finansējuma apmēra palielināšana, nepagarinot projekta īstenošanas termiņu, un finansējuma apmēra palielināšana, pagarinot plānoto projekta īstenošanas termiņu. Lielākajos nacionāla mēroga projektos, piemēram, Jaunā Rīgas teātra un Rīgas pils rekonstrukcijā, ar valdības atbalstu papildu finansējums jau rasts, turpinās darbs pie visu projektu situācijas detalizēta izvērtējuma. 

Gavrilova norāda, ka VNĪ strādā ar katra būvkomersanta izvērtējumu, tuvāko mēnešu laikā tiks pieņemts lēmums par visu projektu turpmākajiem īstenošanas scenārijiem, vienlaikus nodrošinot darbu nepārtrauktību līdz gala lēmuma pieņemšanai.

"Delta Construction" 2020.gadā strādāja ar 2,303 miljonu eiro apgrozījumu un guva 101 653 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. "Delta Construction" reģistrēta 2014.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki vienādās daļās ir Inese Štube un Vladislavs Riks. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē