Vāc parakstus par Merķeļa ielas vizuālā tēla uzlabošanu Ziņas

Vāc parakstus par Merķeļa ielas vizuālā tēla uzlabošanu

Piektdiena, 27 maijā, 2022

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Merķeļa ielas Rīgā vizuālā tēla uzlabošanu.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Artūrs Jakovļevs, savāktos parakstus plānojot iesniegt Rīgas domē.

Ņemot vērā, ka mūsdienās Merķeļa iela ir viena no galvenajām Rīgas centra ielām, tā rada būtisku iespaidu par Rīgu un tās kultūru kopumā. Ikdienā pa šo ielu pārvietojas tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju un tūristu, un ielas pašreizējais vizuālais tēls nerada reprezentatīvu priekštatu daudzo reklāmas izkārtņu, nesamērīgi lielu un dažāda izmēra un stila uzņēmumu logo dēļ, uzskata idejas autors.

Jakovļeva ieskatā minētie vizuālie trokšņi neiederas kopējā arhitektūrā. Tāpēc ar šo iniciatīvu pausta vēlme noteikt ierobežojumus reklāmas izkārtņu un uzņēmumu logo izvietošanai Merķeļa ielā, lai nebojātu pilsētas vizuālo tēlu un tās arhitektūras un kultūras uztveri.

Tiek piedāvāts noteikt ierobežojumus izkārtņu izmēriem, krāsai un stilam, kā arī ierobežot krāsu paletes izvēli reklāmas izkārtņu un uzņēmumu logo izvietošanai, lai tie atbilstu arhitektūrai un kopējam tēlam. Papildus rosināts aizliegt izvietot izkārtnes perpendikulāri ēku sienām.

Idejas autora ieskatā, īstenojot šo iniciatīvu, tiks saglabāts Merķeļa ielas un tās ēku kultūrmantojums, ko pašlaik nomāc nesamērīgās reklāmu izkārtnes un "kliedzošie" uzņēmumu logo.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē