Būvkompānija Merks paraksta līgumu par bērnudārza būvniecību Liepājā Ziņas

Būvkompānija Merks paraksta līgumu par bērnudārza būvniecību Liepājā

Otrdiena, 24 maijā, 2022

Pirmdien, 23.maijā būvkompānija "Merks" un Liepājas valstspilsētas pašvaldība noslēdza līgumu par jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību Liedaga ielā 6. Līguma summa ir ap 2,7 miljoniem eiro. Būvniecības darbi tiks uzsākti 2022.gada jūnijā.

Investīciju projekta "Pirmskolas izglītības iestādes ēkas būvniecība Liedaga ielā 6, Liepājā" īstenošana paredz jaunas divstāvu bērnudārza ēkas būvniecību, teritorijas labiekārtošanas un infrastruktūras izbūves darbus, autostāvvietu izbūves darbus, kā arī pieslēgumu izveidošanu pilsētas maģistrālajiem tīkliem.

"Jaunu bērnudārzu izveide ir bijusi un ir viena no Liepājas valstspilsētas pašvaldības prioritātēm. Būvniecības darbu uzsākšana Liedaga ielā 6 ir sen gaidīta un iepriecinoša ziņa visiem liepājniekiem, jo jau nākamajā gadā mums būs jauns, mūsdienīgs bērnudārzs 144 bērniem ar 21.gadsimtam atbilstošu vidi un labiekārtojumu", gandarīts ir Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

"Liepāja ir parādījusi sevi kā augošu un mūsdienīgu pilsētu ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas līmenī. Šī ir pilsēta, kur īpaša vērtība tiek pievērsta pilsētas iedzīvotājiem un to vajadzībām, tāpēc esam priecīgi piedalīties Liepājas bērnudārza projekta realizācijā. Šis būs viens no modernākajiem un energoefektīvākajiem bērnudārziem visā apkārtnē, kurā tiks radīta iedvesmojoša un funkcionāla vide bērniem. Jau drīzumā uzsāksim projekta būvniecības darbus, lai jau nākamajā gadā labiekārtotās un energoefektīvās telpās varētu iesoļot jaunākā liepājnieku paaudze," saka Andris Bišmeistars, SIA "Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors.

Ir plānots veikt izbūves darbu pamata ēkai 1 880 m2 platībā, kura paredzēta vieta 144 bērniem jeb 8 bērnu grupiņām un tajā būs 20 darba vietas personālam. Ēkas funkcionālo kodolu veido rotaļu telpa / pasākumu zāle 1. stāva līmenī. Tā veidota kā atvērta telpa divu stāvu augstumā, funkcionāli un vizuāli apvienojot abos ēkas stāvos izvietotās funkcijas. Tikmēr slēgtajā un iežogotajā bērnudārza teritorijā paredzētas izvietot četras rotaļu nojumes un rotaļu zonu no trīs dažādu materiālu segumiem - gumijas, koka un smiltis, ko papildinās dažādi rotaļu elementi.

Lai nodrošinātu infrastruktūru un piekļuvi jaunajam bērnudārzam, paralēla projekta ietvaros, tiks jaunizbūvēts Dzintaru ielas pagarinājums, kurā tiks izveidots arī bērnudārza pieslēgums pilsētas maģistrālajiem tīkliem.

Investīciju projekta mērķis ir uzbūvēt nulles enerģijas ēku, kas piemērota pirmsskolas izglītības iestādes funkcijām Liedaga ielā 6, Liepājā, lai attīstītu pirmsskolas izglītības infrastruktūru, uzlabotu izglītības pakalpojumu kvalitāti un pieejamību. Vienlaikus šādas pakalpojuma infrastruktūras attīstība nodrošinās teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu.

Jaunais bērnudārzs Liedaga ielā 6 atradīsies blakus Liepājas Liedaga vidusskolai, Liepājas Tenisa sporta skolai, LOC Tenisa hallei, kā arī pirmskolas izglītības iestādei "Dzintariņš".

Būvniecības darbus ir plānots pabeigt 2023.gada vasarā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 3 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē