Summus Capital grupa iegādājas t/c Damme Imantā Ziņas

Summus Capital grupa iegādājas t/c Damme Imantā

Piektdiena, 22 aprīlī, 2022

Viena no vadošajām Baltijas nekustamo īpašumu investīciju holdinga grupām Summus Capital ar Citadele Banka finansējumu ir iegādājusies tirdzniecības centru "Damme", kas atrodas Imantā. Šis ir jau trešais Summus Capital iegādes darījums Latvijā. Līdz šim grupa portfeli Latvijā ir papildinājusi, iegādājoties tirdzniecības un izklaides centru "Riga Plaza" un veikala "DEPO" ēku Imantā.

Tirdzniecības centrs "Damme" atrodas Kurzemes prospektā 1A, Imantā, kas ir trešā lielākā Rīgas apkaime pēc iedzīvotāju skaita (Imantā 2021.gadā ir reģistrēti vairāk nekā 43,3 tūkst. iedzīvotāju, kā liecina CSP dati*). T/c "Damme" ir vadošais tirdzniecības centrs šajā apkaimē. Tā kopējā platība ir 16 000 m2 un tā lielākais nomnieks ir veikals "Rimi Hyper". Tirdzniecības centrā kopumā atrodas vairāk nekā 70 dažādu veikalu, nodrošinot daudzveidīgu un visaptverošu piedāvājumu gan ikdienas iepirkumiem, gan modes veikalos un ēdināšanas iestādēs. Katru gadu tirdzniecības centru apmeklē vairāk nekā septiņi miljoni apmeklētāju.

"Tirdzniecības centra "Damme" iegāde ir būtisks solis Summus Capital tirgus pozīcijas nostiprināšanai Latvijā, ņemot vērā, ka tas ir jau trešais darījums nepilna pusotra gada laikā, kas ir veikts Latvijā. Tā bija mūsu stratēģiskā izvēle papildināt Summus privātpersonu nomnieku portfeli Rīgā, un šoreiz Citadeles finansējums palīdzēja mūsu mērķu sasniegšanai. Papildus izklaides, modes un DIY segmentiem tagad tiek pievienota ievērojama nomnieku izvēle, kas koncentrējas uz rajona centru. Arī nākotnē mēs plānojam ieguldīt līdzīgos projektos, par prioritāti izvirzot jau esošu ēku iegādi un to attīstīšanu," sacīja Summus Capital valdes loceklis Hannes Pihls.

"Summus Capital ir viens no aktīvākajiem investīciju fondiem, kas investē jaunu nekustamo īpašumu iegādē Baltijā, un šis ir jau otrais projekts, kuru finansē Citadele. Šis pierāda, ka Summus Capital ir skaidrs redzējums par tā portfeļa palielināšanu. Mēs redzam, ka uzņēmumam ir vitāli investēt ilgtspējīgos aprīkojumos, kas atbilst mūsdienu energoefektivitātes standartiem, kas ir arī ļoti svarīgi Citadelei," saka Vaidas Žagūnis, Citadeles valdes loceklis un Korporatīvo banku pakalpojumu daļas vadītājs Baltijas valstīs.

Darījums ir noslēgts starp pārdevēju AS Riga Center Holding un pircēju SIA "DIP2" (Summus Capital grupa). Darījuma summa netiek izpausta. Citadele Banka pirmajam darījumam ir izsniegusi finansējumu 22 miljonu eiro apmērā.

Darījuma procesā konsultācijas sniedza Colliers. Pircēju darījumā pārstāvēja advokātu birojs Vilgerts.

*Atsauce: https://apkaimes.lv/statistika/iedzivotaju-skaits/ (CSP dati, 21.04.2022.)

Par Summus Capital

Summus Capital OÜ (www.summus.ee) ir nekustamā īpašuma ieguldījumu holdinga grupas uzņēmums, kas tika dibināts 2013.gadā, un tam pieder 14 īpašumi trijās Baltijas valstīs. Grupai ir labi diversificēts portfelis, kura aktīvu vērtība pārsniedz 400 miljonus EUR, un kuru veido komerciāli nekustamie īpašumi mazumtirdzniecības, biroju telpu, loģistikas un medicīnas segmentos. Summus Capital ir ilgtermiņa ieguldījumu perspektīva un spēcīga īrnieku bāze ar vairāk nekā 300 īrniekiem. Summus Capital savu darbību uzsāka Igaunijā, kur atrodas uzņēmuma galvenais birojs. Igaunijā uzņēmumam pieder Veerenni 1 un Veerenni 2 medicīnas centri, de la Gardie un Auriga iepirkšanās centri, Punane 56 multifunkcionālais biznesa komplekss un noliktavu īpašumu portfelis. Latvijā Summus Capital pieder iepirkšanās centri Riga Plaza un Damme, kā arī DEPO DIY Imantā. Savukārt Lietuvā uzņēmumam pieder BOD grupas augsto tehnoloģiju centrs, Nordika iepirkšanās centrs un Park Town 1 un 2 biroju ēkas.

Papildu informācija:

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 19 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē