Apbalvoti aizvadītā gada labākie Latvijas darba devēji Ziņas

Apbalvoti aizvadītā gada labākie Latvijas darba devēji

Trešdiena, 6 aprīlī, 2022

 5. aprīlī svinīgā ceremonijā tika apbalvotas aizvadītā gada iekārotākās darbavietas Latvijā jeb “TOP darba devēji 2021”, apkopojot vērtējumus no vairāk nekā 12 tūkstošiem darba ņēmēju.

Lai arī šī gada aptaujas rezultāti ieviesuši vairākas izmaiņas populārāko darba devēju līderu sarakstos, iekārojamākā darba devēja titulu TOP darba devējs 2021 jeb darba devējs, kurš pirmais nāk prātā, kā labākā darbavieta, ceturto gadu pēc kārtas ieguva AS “Swedbank”. Toties tituls Gada izaugsme 2021 tika piešķirts informācijas tehnoloģiju uzņēmumam SIA “TestDevLab”, kas, pirmo reizi iekļūstot labāko Latvijas darba devēju sarakstā, ieņēma 14. vietu. Savukārt, par valsts pārvaldē iekārojamāko darbavietu tika atzīta VSIA Bērnu klīniskā universitātes slimnīca.

“Pēdējo divu gadu laikā pandēmijas ietekmē darba tirgus Latvijā ir piedzīvojis dinamiskas pārmaiņas - gan straujus satricinājumus, gan atgūšanos un pielāgošanos. Šobrīd esam jaunu pārmaiņu priekšā - gan tādēļ, ka vairāk vai mazāk atgriežamies birojos un klātienes darbavietās, gan cenšoties salāgot iespējas ar darbinieku pieaugošo vēlmi strādāt elastīgu darba laiku un saglabāt iespējas strādāt daļēji attālināti, gan ņemot vērā Ukrainas kara ietekmi uz uzņēmējdarbību un darba tirgu. Šādos sarežģītos nenoteiktības apstākļos darba ņēmēji augstāk novērtē darba devējus, kuru organizācijas kultūra un vērtības prioritāri balstītas darbinieku iesaistē, savstarpējā cieņā un atbildībā un sakrīt ar viņu pašu vērtībām. Tā kā strauji mainās darba tirgū nepieciešamās prasmes un pieprasījums pēc tām, darba ņēmēji augstāk novērtē arī darba devējus, kuri sniedz iespējas attīstīties. Vairāk nekā jebkad aktuāla ir darbinieku kvalifikācijas celšana, kā arī pārkvalifikācija," stāsta “CV-Online Latvia” vadītājs Aivis Brodiņš.

Nosakot iekārotākās darbavietas biznesa sektoros, kur balsošanai tika piedāvāti pēc noteiktiem kritērijiem atlasīti uzņēmumi, titulu TOP darba devējs 2021 FINANŠU sektorā jau devīto gadu pēc kārtas ieguva AS “Swedbank”, tādējādi iegūstot divus titulus. AS “SEB banka” saglabā otro pozīciju, bet šīs kategorijas jaunpienācējs AAS “BALTA” ierindojas trešajā vietā.

Titulu TOP darba devējs 2021 TRANSPORTA un LOĢISTIKAS sektorā saglabā AS “Air Baltic Corporation”, otrajā vietā – SIA “DPD Latvija”, bet trešajā vietā, pirmo reizi iekļūstot labāko trijniekā, ir SIA “Omniva”.

Sīva cīņa par vietu sadalījumu noritējusi tirdzniecības sektorā, kur titulu TOP darba devējs 2021 TIRDZNIECĪBAS sektorā ieguva topa jaunpienācējs SIA “Lidl Latvija”, iepriekšējo gadu šīs kategorijas līderi SIA “Circle K Latvia” atstājot otrajā pozīcijā, bet SIA “RIMI Latvia” – trešajā vietā.

Titulu TOP darba devējs 2021 IT un TELEKOMUNIKĀCIJU sektorā saglabā SIA “Latvijas Mobilais telefons”, otrajā vietā, salīdzinot ar pagājušo gadu, par divām vietām pakāpies uzņēmums SIA “BITE Latvija”, bet šīs kategorijas trešais labākais un populārākais darba devējs – Accenture Latvijas filiāle.

Savukārt, titulu TOP darba devējs 2021 RAŽOŠANAS sektorā pirmo reizi ieguva uzņēmums AS “MADARA Cosmetics”, otro vietu izdevies nosargāt AS “Grindeks”, bet trešajā vietā, zaudējot šīs kategorijas līdera pozīciju, – AS “Latvenergo”.

Līdera pozīciju saglabā un titulu TOP darba devējs 2021 SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS sektorā saņēma AS “LIDO”, bet par labāko darbavietu STARPTAUTISKO BIZNESA PAKALPOJUMU sektorā tika atzīta – SIA “Circle K Business Centre”

Aptaujā tika noskaidroti arī iekārojamākie darba devēji reģionos – Kurzemē pirmo reizi aptaujas vēsturē labāko darba devēju titulu ieguva SIA LSEZ “Lauma Fabrics”, Zemgalē sīvā cīņā ar pagājušā gada līderi AS “Virši-A” pirmo vietu un titulu atguvis AS “Dobeles dzirnavnieks”, Vidzemē jau astoto gadu pēc kārtas – AS “Cēsu alus”, bet Latgalē – AS “Latvijas maiznieks”.

Aptauju “TOP darba devējs 2021” jau vienpadsmito gadu veica vadošais interneta personāla atlases uzņēmums “CV-Online Latvia” no šī gada 18. janvāra līdz 28. februārim. Šogad aptaujā piedalījās 12 274 respondentu no visas Latvijas. Vairāk ar aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties šeit: www.topdarbadevejs.lv .

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē