Jensen Metal par 8,6 miljoniem eiro uzbūvējis jaunu nerūsejošā tērauda ražotni Ziņas

Jensen Metal par 8,6 miljoniem eiro uzbūvējis jaunu nerūsejošā tērauda ražotni

Otrdiena, 5 aprīlī, 2022

 SIA "Jensen Metal" Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā (SEZ) par 8,6 miljoniem eiro uzbūvējis jaunu nerūsejošā tērauda ražotni, aģentūru LETA informēja Liepājas SEZ pārstāvji.

Jaunā ražotne ir izbūvēta blakus jau esošai "Jensen Metal" metāla un furnitūras ražotnei ar kopējo platību 13 500 kvadrātmetri. Būvdarbus veica SIA "Bukoteks" pēc SIA "LVCT" projekta, bet pasūtītājs bija ar "Jensen Metal" saistītais uzņēmums - SIA "JM Properties". 

Tiešās būvniecības darbu izmaksas ir 8,6 miljoni eiro, bet aprīkojumā un iekārtās papildus ieguldīti vēl apmēram četri miljoni eiro. 

Abas rūpnīcas kopā nodarbina turpat 430 darbinieku.

Pirmā "Jensen Metal" metāla un furnitūras ražotne darbu sāka 2019.gada vasarā. Otru - nerūsējošā tērauda ražotnes būvniecību - "Jensen Metal" sāka 2021.gada februārī.

Kā apliecina "Jensen Metal", neskatoties uz dažādām sarežģītām situācijām tai skaitā būvmateriālu cenu kāpumu, epidmiloģiskajiem apstākļiem un citiem, rūpnīca uzbūvēta kvalitatīvi, iekļaujot laika grafikā un apstiprinātajā budžetā. Šobrīd visa "Jensen Metal" ražošana atrodas vienuviet Karostas Industriālajā parkā.

Kompānija "Jensen Metal" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 201 640 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma finanšu dati par 2021.gadu vēl nav pieejami, bet 2020.gadā "Jensen Metal" strādāja ar 33,423 miljonu eiro apgrozījumu un 5,673 miljonu eiro peļņu. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Dānijā reģistrētā "Jensen Metal Holding". Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Dānijas pilsonis Larss Bū Kristensens.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē