Ķengaragā taps jauns dzīvojamo māju projekts Blūmendāles mājas Ziņas

Ķengaragā taps jauns dzīvojamo māju projekts Blūmendāles mājas

Otrdiena, 22 martā, 2022

Vadošais mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" Ķengaragā, Prūšu ielā 1E, attīstīs jaunu dzīvojamo māju projektu "Blūmendāles mājas", kas sastāvēs no četrām piecu stāvu dzīvojamām ēkām ar 232 komfortabliem un ilgtspējīgiem divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 42,7 līdz 73,9 kvadrātmetriem. Ēku būvniecību paredzēts uzsākt 2022.gada pavasarī, savukārt visas četras ēkas pabeigt līdz 2026.gadam, nodrošinot mūsdienu prasībām atbilstošu dzīvesvietu vairāk nekā 500 iedzīvotājiem.

"Ķengaragu šobrīd var uzskatīt par vienu no dzīvošanai vispieprasītākajām Rīgas apkaimēm. Daugavas krasts ar atjaunoto promenādi, ainaviski parki un pastaigu laukumi, tirdzniecības centri, skolas un bērnudārzi, attīstīta sabiedriskā transporta infrastruktūra - Ķengarags piedāvā daudzveidību un plašas iespējas ikvienam šīs apkaimes iedzīvotājam. Ja svarīgs dabas tuvums un vienlaikus ērta un ātra pilsētas centra pieejamība, projekts "Blūmendāles mājas" būs ideāls risinājums tiem, kuri vēlas dzīvot mierpilnā un nesteidzīgā vidē ar visu nepieciešamo rokas stiepiena attālumā", norāda "Bonava Latvija" pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Jaunais projekts sastāvēs no četrām piecu stāvu dzīvojamām ēkām ar 58 dzīvokļiem katrā. Pirmās ēkas būvniecību plānots uzsākt šī gada maijā, bet pabeigt nākamā gada oktobrī, savukārt visa projekta būvniecību paredzēts realizēt līdz 2026.gadam. Turpinot attīstību, pašlaik uzsākta dzīvokļu pārdošana projekta pirmajā ēkā.

Novērtējot mūsdienīgas un funkcionālas vides priekšrocības, katra dzīvokļa īpašniekam būs pieejama slēdzama personīgā noliktavas telpa, kā arī iespēja baudīt neaizmirstamus brīžus uz personīgā balkona, savukārt patīkamai brīvā laika pavadīšanai un atpūtai projekta labiekārtotajā un slēgtajā teritorijā tiks iekārtotas plašas zaļās zonas, bērnu rotaļu laukumi māju jaunākajiem iemītniekiem un vingrošanas stacijas pieaugušajiem. Projektā paredzētas arī slēgtas velonovietnes un īpaši aprīkota koplietošanas telpa tiem, kam tuva divriteņu kultūra.

Tāpat projektā būs īpaši padomāts par ilgtspēju un vides aizsardzību - katram dzīvoklim paredzēta individuāla ventilācijas sistēma ar rekuperāciju, uz māju jumtiem tiks uzstādīti saules bateriju paneļi, kas daļēji nodrošinās ēku energopatēriņu, ražojot zaļo enerģiju, savukārt daļa autostāvvietu tiks aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.

Par "Bonava Latvija"

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā saskaņā ar augstākajiem skandināvu kvalitātes un funkcionalitātes standartiem. Attīstot projektus Rīgā un Pierīgā, "Bonava Latvija" nodrošina mūsdienīgu un Rīgas iedzīvotājiem pieejamu alternatīvu novecojušajam dzīvojamajam fondam. Kopumā būvniecības stadijā 2022.gadā būs 1289 dzīvokļi 7 projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 362 dzīvokļu būvniecību.

"Bonava Latvija" ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Latvijā, kura mātes uzņēmums "Bonava" ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. "Bonava" rada mājas un apkaimes kopš aizvadītā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Pašlaik uzņēmumā strādā aptuveni 2100 darbinieki, un tas attīsta dzīvojamo māju projektus Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2021.gadā sasniedzot apgrozījumu 1,5 miljardu eiro apmērā. "Bonava" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" biržā Stokholmā. Vairāk par "Bonava": www.bonava.lv.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē