Marta sākumā notiks seminārs par valsts atbalsta programmu īres un vēsturisko namu atjaunošanai Ziņas

Marta sākumā notiks seminārs par valsts atbalsta programmu īres un vēsturisko namu atjaunošanai

Otrdiena, 22 februārī, 2022

 Ekonomikas ministrija (EM) trešdien, 2.martā, rīkos tiešsaistes semināru "Valsts atbalsts īres un vēsturisko namu atjaunošanai", kurā plānots informēt par atbalsta saņemšanas nosacījumiem un apmēru jaunās "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") programmas "Aizdevums daudzdzīvokļu īres māju renovācijai" ietvaros, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Tāpat vebinārā paredzēts runāt par kvalitatīvu būvdarbu veikšanu un prasībām, kas jāņem vērā, atjaunojot vēsturiskās ēkas.

EM skaidro, ka finansējumu minētājām "Altum" programmā iespējams saņemt no 15.februāra. Finansējums paredzēts ēku renovācijai, atjaunošanai, pārbūvei un teritorijas labiekārtošanai.

Tiešsaistes seminārā stāstīs par to, kādi ir nosacījumi un kā pieteikties "Altum" aizdevumam īres un vēsturisko namu atjaunošanai un kāds ir Rīgas pašvaldības atbalsts ēku atjaunošanai. 

EM pārstāvji informēs par jauno Dzīvojamo telpu īres likumu, bet Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes pārstāve atgādinās par prasībām vēsturisko ēku atjaunošanai Rīgas vēsturiskajā centrā. Tāpat vebinārā varēs uzzināt par ugunsdrošību, siltumapgādes sistēmas risinājumiem, fasāžu siltināšanu un elektroinstalācijām vēsturiskajās ēkās.

Pasākumā piedalīsies EM, "Altum", Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Rīgas pašvaldības, Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociācijas un Būvmateriālu ražotāju asociācijas eksperti.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē