Top grāmata Pamatakmens. Būvindustrijas lielā balva Ziņas

Top grāmata Pamatakmens. Būvindustrijas lielā balva

Ceturtdiena, 27 janvārī, 2022

Apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva 10.jubilejā – 2022.gada septembrī – iznāks grāmata Pamatakmens. Būvindustrijas lielā balva par valstī augstāko nozares apbalvojumu – Pamatakmeni – saņēmušajiem profesionāļiem.

Pamatakmeņi ir īsti Latvijas laukakmeņi. Tikpat īsti un pamatīgi, cik īsti un patiesi ir apbalvojuma Būvindustrijas lielā balva saņēmēji – gan seniori kategorijā Mūža ieguldījums būvindustrijā, gan gada titula ieguvēji kategorijas Gada inženieris/arhitekts vairākās nominācijās.

Katram laureātam grāmatā atrasts īpašs notikums vai pat vairāku notikumu kopums, kur izpaužas viņa profesionālisms. Grāmata nav enciklopēdija. Tajā ir netradicionāls skatījums uz katru no šiem augsta līmeņa speciālistiem.

Augsto novērtējumu Pamatakmeni 50 nozares eksperti-vērtētāji šajos gados piešķīruši arhitektiem, būvinženieriem, būvmateriālu ražotājiem, projektētājiem, būvkonstruktoriem, ceļu, tiltu, hidrobūvju un elektrobūvju inženieriem, ūdens apgādes un kanalizācijas tīklu sistēmu inženieriem, ģeotehniķiem, elektrisko sistēmu inženieriem, ugunsdrošības speciālistiem, restauratoriem, būvuzraugiem, profesoriem, vieslektoriem augstskolās, pašvaldību būvspeciālistiem.

Visi šie profesionāļi ir uzņēmumu UPB, Inženierbūve, Merks, RERE Būve, Inženieru birojs Kurbada tilti, Tilts, Būvalts R, LNK Industries, Igate būve, Arhitektoniskās izpētes grupa, RK Metāls, Vimbas MF, CMB, Mailītis Arhitekti, DJA, Norma-S, Konvents, Latvijas tilti, Ceļuprojekts, Būvuzņēmums Restaurators, 8 CBR, Graf X, Zenico, Aqua-Brambis, IG Kurbads, Lafivents, Energoremonts Rīga, Jēkabpils PMK, Velve kā arī Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Rīgas Celtniecības koledžas pamatakmens.

Grāmata ir ilustratīva, un tajā skatāmās būves ir Pamatakmeņu saņēmēju veikums Rīgā, Valmierā, Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā, Ventspilī, Salaspilī, Rēzeknē, Ogrē, Siguldā, Ērgļos, Rūmenē, Dobelē, Piņķos, Bērzē, Bārtā, Amatciemā, Ķekavā, Jūrmalā, Pāvilostā, Cēsīs, Bauskā un citviet Latvijā, kā arī ārpus valsts robežām – Zviedrijā, Norvēģijā, Lielbritānijā, Igaunijā un Lietuvā.

Grāmata ir apliecinājums tam, cik svarīgi ir novērtēt darbiniekus, kolēģiem pateikt uzmundrinošus vārdus un izrādīt prieku – “Cik labi, ka esi mūsu komandā! Paldies, ka palīdzi būt stipram mūsu uzņēmumam. Lepojamies, ka esi būvindustrijas pamatakmens Latvijā!”.

Grāmata nebūs pārdošanā, bet to ir iespējams pasūtīt jau tagad.

Personālijas var atrast http://lielabalva.lv/laureati/.

Par līdz šim augsto apbalvojumu saņēmušajiem nozares profesionāļiem teksti un maketi grāmatai jau sagatavoti, atliek vien pievienot 2022.gada laureātus – Pamatakmeņu saņēmējus – un grāmatu nodot drukai.

Grāmatas māksliniece ir Katrīna Vasiļevska, autore Mārīte Šperberga.

Vairāk informācijas: lielabalva@gmail.com, tālrunis 29468382.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē