Elektroauto izrāviens? Ziņas

Elektroauto izrāviens?

Trešdiena, 12 janvārī, 2022

Jā, elektroauto redzam ielās arvien biežāk, un Elektrum ir daļa no virzības pretī zaļākai dzīvei! Ar Elektrum zaļo enerģiju elektroauto Latvijā ir veikuši jau vismaz 1 222 222 km, un 2021. gads ir noslēgts ar 84 pieslēgvietām vairāk nekā 20 uzlādes vietās 10 Latvijas pilsētās.

Vidējais 2021. gada elektroauto nobraukums ir ap 300 km, taču turpmākajos gados tas varētu palielināties. Arī komerctransports drīzumā ienāks tirgū ar zaļajām alternatīvām.
 
Automašīnu ražotāji jau šobrīd ir skaidri definējuši un uzstādījuši mērķi – atteikties no automašīnu ar iekšdedzes dzinējiem ražošanas un nākotnē pilnībā pāriet uz elektroauto ražošanu, tādējādi tuvāko piecu gadu laikā ap 70% ražotāju tirgos elektroauto.


Vairākas pilsētas Eiropā jau ir paziņojušas par pilsētvides slēgšanu dīzeļautomašīnām, kā arī pieprasa pārstāt iekšdedzes dzinēju automašīnu palaišanu tirgū. Arī Rīga ir paziņojusi, ka iestājas Zemo emisiju zonā (ZEZ), kas tieši ietekmē uzņēmumu un autoparku izvēli.
 
Vai plāno iegādāties elektroauto? Varbūt uzņēmums apsver domu elektrificēt autoparku? Par to, kā sagatavot uzņēmumu elektromobilitātei, skatiet 
Elektrum Energoefektivitātes centra organizētajā vebinārā https://bit.ly/3s9MkqV

Ilze Balcerbule @user_3213148
https://www.buvbaze.lv/user_3213148/
5 gadu 9 mēnešu 10 dienu portālā
Bija online pirms 1 stundas
Meklētājs būvniecības nozarē