Apstiprina lokālplānojumu 30 hektārus lielai teritorijai Mežaparka daļā Ziņas

Apstiprina lokālplānojumu 30 hektārus lielai teritorijai Mežaparka daļā

Ceturtdiena, 16 decembrī, 2021

 Rīgas dome šodien apstiprināja lokālplānojumu teritorijai starp Gustava Zemgala gatvi, Ķīšezera ielu, Kokneses prospektu un vēsturisko Mežaparka apbūvi un teritorijas izmantošanas un apbūves saistošos noteikumus.

Kā LETA jau ziņoja, lokālplānojuma 30 hektāru lielajā teritorijā ierosinātājs ir SIA "Mežaparka rezidences". Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir turpinātu plānoto apbūves attīstību.

Lokālplānojuma risinājumu pamatā ir iecere, kas paredz teritorijas vidus daļā, sākot no izbūvētās Ķelnes ielas, pakāpeniski paaugstināt plānotās apbūves stāvu skaitu no trīs stāviem uz četriem stāviem, bet teritorijas dienvidu daļā paredzot arī piecu un sešu stāvu apbūvi.

Augstākās ēkas, galvenokārt ar publiskām funkcijām, paredzētas kvartālā, kas atrodas Ķīšezera ielas un Gustava Zemgala gatves tiešā tuvumā.

Minētā apbūve iecerēta arī kā prettrokšņu barjera pārējai apbūvei vietā, kur esošais prettrokšņu valnis ir zemāks vai tā nav.

Lokālplānojuma redakcijā īpaša uzmanība esot pievērsta publiskās ārtelpas risinājumiem - veidojot zaļo joslu kvartāla iekšpusē un iekšpagalmu apzaļumojumu.

Transporta organizācijas risinājumi paredz galveno piekļuvi lokālplānojuma teritorijas ziemeļu daļai ar izbūvēto pieslēgumu pie Kokneses prospekta, pakārtota piekļuve ir nodrošināta arī no Klaipēdas ielas. Galvenā piekļuve lokālplānojuma teritorijas dienvidu daļai plānota no Gustava Zemgala gatves, un pēdējā attīstības kārtā arī no Ķīšezera ielas.

Lokālplānojuma izstrādei ir saņemti institūciju nosacījumi un Vides pārraudzības valsts biroja lēmums par Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras nepiemērošanu.

SIA "Mežaparka rezidences" ir reģistrēta 2018.gadā. Tās apgrozījums pērn bija 1,2 miljoni eiro, bet zaudējumi 1,5 miljoni eiro.

Uzņēmuma īpašnieki ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "New Europe Property Finance II", kam pieder 99,98% "Mežaparka rezidences" kapitāla daļu, bet pārējais - Kiprā reģistrētajai "Donne Investments Limited".

Patiesie labuma guvēji ir ASV dzīvojošie Džordžs Rors un Moriss Tabačiničs, kuri norādīti kā patiesie labuma guvēji arī no nekustamo īpašumu attīstītāja "Domuss" darbības.

LETA jau ziņoja, ka "Domuss" īstenoja projektu "Mežaparka rezidences" kurā pērn noslēdza pēdējo posmu darbā pie desmit miljonu eiro vērtā dzīvokļu kompleksa, kopumā tirgū piedāvājot 51 jaunu "premium" klases dzīvokli.

"Domuss" ir ASV investīciju fondu grupas NCH uzņēmums, kas Latvijas nekustamo īpašumu tirgū darbojas kopš 1995.gada. "Domuss" attīstīto projektu vidū ir dzīvojamās un biroju ēkas Vecrīgā un Rīgas centrā, daudzdzīvokļu komplekss "Ģipša fabrika", dzīvokļu ēka "Felicity Apartments", privātmāju ciemats Pierīgā "Nordic Villages", kā arī tirdzniecības objekti, tostarp iepirkšanās centrs "Rīga Plaza", noliktavu un loģistikas centri.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē