Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm Ziņas

Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm

Trešdiena, 8 decembrī, 2021

Šodien, klātesot Mārupes novada pašvaldības un būvnieku pārstāvjiem, Mārupes Mūzikas un mākslas skolas pārbūvējamās ēkas pamatos iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, aģentūru LETA informēja Mārupes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Aizsila.

Vēstījumā uzsvērta ēkas rekonstrukcijas nozīmība telpu pieejamības kontekstā, radoša vide kā priekšnosacījums kvalitatīvai mākslas un mūzikas jomu apguvei klātienē.

Vēstījumā iekļautas laikmeta iezīmes un stāstīts par pārmaiņām novadā. Noslēgumā ierakstīts vēlējums Mārupes Mūzikas un mākslas skolas darbības ilgmūžībai, vēlot tās audzēkņiem izcilus panākumus. Kopā ar zibatmiņas spraudnī ierakstītu skolas himnu, kapsulā ievietota arī mazā mārupieša monētiņa un pašvaldības informatīvais izdevums "Mārupes Vēstis", kurā atspoguļota informācija par skolas pārbūves darbu sākumu.

Pēc pārbūves Mārupes Mūzikas un mākslas skola varēs nodrošināt mācību procesu mūsdienīgā vidē 600 audzēkņiem, piedāvājot par 150 vietām vairāk nekā līdz šim.

Paplašinātās telpas sniegs arī iespēju dažādot skolas profesionālās ievirzes izglītības programmu piedāvājumu.

Pārbūves projekta ietvaros paredzēts rekonstruēt skolas divstāvu ēku 1024 kvadrātmetru platībā, kā arī izbūvēt jaunu četrstāvu piebūvi ar kopējo platību 2 267 kvadrātmetri.

Uz būvniecības laiku skolas mācību process tiek nodrošināts citās telpās. Mākslas nodaļa šajā mācību gadā ir sākusi darbību Mārupes pamatskolas telpās, savukārt Mūzikas nodaļu audzēkņi turpina mācības turpat netālu esošajās sabiedrībai "Mārupe" piederošajās telpās, kā arī Jaunmārupes pamatskolā, Mārupes pamatskolā un Mārupes Valsts ģimnāzijā.

Projektu īsteno Mārupes novada uzņēmums SIA "Selva būve". Paredzētās būvdarbu izmaksas ir 4 562 699 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. 

Šī gada septembrī noslēgtais līgums paredz darbu pilnīgu pabeigšanu un nodošanu līdz 2022.gada oktobra vidum.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē