Jelgavā sāks būvēt tiltu pār Platones upi Ziņas

Jelgavā sāks būvēt tiltu pār Platones upi

Otrdiena, 7 decembrī, 2021

 Jelgavā sāks būvēt tiltu pār Platones upi Bauskas ielā, informē pašvaldība.

Uzņēmums SIA "Tilts" šonedēļ iekārto būvdarbu zonu pie tilta pār Platones upi un sāk pagaidu tilta būvniecību. 

Pašlaik gājēju un velosipēdu kustība vēl atļauta pa esošo tiltu, bet līdz ko pagaidu tilts būs gatavs, veco tiltu slēgs un demontēs tā konstrukcijas, bet pārvietošanās būs atļauta tikai pa pagaidu tiltu.

Būvnieki šonedēļ iecerējuši uzbūvēt pagaidu tiltu uz pontoniem, pa kuru tiks nodrošināta satiksme jaunā tilta būvniecības laikā. Pa jauno pagaidu tiltu ar velosipēdu varēs pārvietoties tikai to stumjot, jo pār pagaidu tiltu tiks izveidots tikai gājēju ceļš.

Līdzšinējā gājēju tilta vietā tiks uzbūvēts jauns tilts, kas paredzēts gan autobraucējiem, gan velosipēdistiem un gājējiem. Tilts Savienos Sieramuižu ar Bauskas ielas izeju uz Dzirnavu ielu un Lietuvas šoseju.

Jaunā tilta pāreja pār Platones upi tiks veidota pēc iespējas vecā tilta vietā. Jaunajam tiltam paredzētas divas četru metru platas braukšanas joslas un divarpus metrus plats apvienotais gājēju-velosipēdistu celiņš. 

Kopējais tilta platums būs 11,9 metri un garums - 44,5 metri. Zonu zem tilta paredzēts nostiprināt ar laukakmeņu krāvumu. 

Labā krasta augšteces pusē tiks izbūvēts nogāzes nostiprinājums ar gabioniem. Tāpat vienā tilta pusē gar ietvi paredzēts izbūvēt apgaismojumu, kā arī objektā tiks sakārtota lietus ūdens notece, ūdensvada un kanalizācijas tīkli un izbūvēta elektronisko sakaru kanalizācija.

Jaunā tilta būvniecības darbus plānots pabeigt līdz nākamā gada 30.novembrim.

LETA jau ziņoja, ka Ministru kabints, 5.oktobrī apstiprinot aizdevumu programmu pašvaldībām, apstiprināja arī 1,6 miljonu eiro aizdevumu Jelgavas pašvaldībai. 

Kā norādīts valdībai iesniegtajā informācijā, kopējās projekta izmaksas ir 1,9 miljoni eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē