Rīgas pašvaldības seminārā informēs par vēsturisko ēku saudzīgu atjaunošanu Ziņas

Rīgas pašvaldības seminārā informēs par vēsturisko ēku saudzīgu atjaunošanu

Pirmdiena, 22 novembrī, 2021

Nākamnedēļ, 25. novembrī, plkst.16 Rīgas domes Īpašuma departaments rīkos tiešsaistes lekciju, kurā informēs par saudzīgu vēsturisko ēku pielāgošanu mūsdienu dzīves standartiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Kā norāda departaments, vēsturisko ēku atjaunošanas process bieži vien prasa daudz lielāku izpētes darbu un iedziļināšanos, jo jārod pareizais līdzsvars starp vēsturiskās substances saglabāšanu un sekošanu mūsdienu dzīves prasībām. 

Celtniecības arheologs Juris Zviedrāns lekcijā runās par to, kā izvērtēt, kas saglabājams un kas nomaināms, kuros gadījumos vecā aizstāšana ar jauno ir tiešām nepieciešama un kā saudzīga attieksme pret vēsturisko būvmantojumu ir saistīta ar arvien aktuālāko videi draudzīgo dzīvesveidu.

Zviedrāns šajā jomā strādā kopš 1989.gada un ir specializējies koka konstrukciju un koka ēku pētniecībā, turklāt pats ir arī vēsturiskā Tāšu muižas kompleksa saimnieks un atjaunotājs.

Lekcija būs skatāma Īpašuma departamenta "Youtube" kanālā, pievienojoties tiešsaistē būs arī iespējams uzdot jautājumus lektoram.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē