Renaissance nosvin spāru svētkus Ziņas

Renaissance nosvin spāru svētkus

Trešdiena, 20 oktobrī, 2021

Iezīmējot simbolisku brīdi, kad ir pabeigti apjomīgākie būvdarbi, nosvinēti spāru svētki daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai “Renaissance”, Vesetas ielā 6, Rīgā. Projekts atrodas vietā, kur satiekas galvaspilsētas vēsturiskais centrs un modernā Skanstes apkaime.

Tā attīstītājs ir SIA “LNK Properties”, arhitektūras un iekštelpu dizaina autori ir birojs “Sarma Norde”, savukārt būvdarbus veic viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā AS “LNK Industries”. Projekta “Renaissance” būvniecību plānots pabeigt 2022. gada pavasarī. Kopējās investīcijas projektā, ieskaitot zemes iegādi, ir 5,5 milj. EUR, no tiem 2,3 milj. EUR ir “Expobank” kredīts.

“Renaissance” 10 dzīvokļu ēkai ir septiņi stāvi un tās jumta kori cēli rotā spāru vainags. Jau skaidri iezīmējas arī topošās ēkas aprises. Tā ir askētiska izteiksmē, harmoniska Renesanses iedvesmotajās proporcijās un atšķirīga piedāvātās dzīves telpas koncepcijas ziņā. Vietā, kurā satiekas Rīgas centra šarms un mūsdienīga funkcionalitāte, projekts “Renaissance” savā arhitektoniskajā tēlā atspoguļo šīs atrašanās vietas unikālo raksturu.

SIA “LNK Properties” valdes locekle, dzīvojamo nekustamo īpašumu departamenta vadītāja Aleksandra Strode ir gandarīta par projekta realizācijas gaitu: “Nepilnu 10 mēnešu laikā jau ir uzbūvēta gandrīz 25 m augsta ēka, ar sarežģītiem eksponēta betona elementiem. Man ir liels prieks redzēt kā šīs ēkas augstāko punktu rotā vainags, kas norāda uz nesošās konstrukcijas apjomīgāko darbu noslēgumu, skaidri iezīmējot topošās ēkas siluetu. Darbi projektā aktīvi turpinās pat apsteidzot grafiku un pavisam drīz visā savā krāšņumā projekts “Renaissance” izcili papildinās Rīgas centra ainavu ar mūsdienīgu, unikālu arhitektūru, veidojot kvalitatīvu un ilgtspējīgu vidi!”

“Ir gandarījums vērot to projektā ietverto arhitektonisko vērtību īstenošanos, kas šobrīd kļūst apjaušamas un atspoguļojas savas aprises pilnībā ieguvušā būvapjomā. Ar katru nedēļu ēka iegūst arvien pilnīgāku veidolu un atklāj tās raksturiezīmes, kas līdz šim tai piemita vien ieceres formā uz papīra. Šajā tapšanas procesā vienlīdz liels gandarījums par realizētiem tehniskas dabas izaicinājumiem, kas padara ēkas daļām piemītošo smalkumu iespējamu. Ar aizrautību lūkojamies uz turpmāko būvniecības procesu un ēkas atklāšanos tās pilnā raksturā.”, savu atzinību par paveikto pauda Elvijs Sprudzāns arhitektu birojs “Sarma Norde”.

“Esam gandarīti, ka, neraugoties uz pandēmiju un tās radītajiem sarežģījumiem, arī nekustamo īpašumu un būvniecības joma turpina attīstīties un uzņēmēji izvēlas drošu un pārdomātu finansējumu savam biznesam. “Renaissance” ir oriģināls projekts Rīgā, tāpēc ar prieku novērojam, kā top unikāla daudzdzīvokļu dzīvojamā māja ar ekskluzīviem un kvalitatīviem apartamentiem ”, komentē AS “Expobank” valdes loceklis Vasilijs Karpovs.

Jaunbūvējumā ēka atrodas Rīgas modernajā centrā, kur apkaimes centrālo satiksmes artēriju veido Skanstes iela. Vesetas iela 6 ir kvalitatīva dzīves telpa Rīgas modernajā centrā, kur blakus esošajam Rīgas pilsētas vēsturiskajam un klusajam centram, veidojas mūsdienīga un augstvērtīga apbūve. Ēkas būvniecību AS “LNK Industries” uzsāka pagājušā gada decembrī, un patlaban tiek veikti ēkas stikla fasādes izbūves darbi. Turpinās jumta un terašu hidroizolācijas darbi, kā arī notiek ģipškartona starpsienu karkasu un iekšējās tīklu komunikācijas izbūve. Jau tuvākajā laikā plānots uzsākt ventilējamās un dekoratīvās fasādes izbūvi, kā arī sētas un labiekārtojuma izbūves darbus. Darbi notiek saskaņā ar grafiku un būvdarbus AS “LNK Industries” plāno pabeigt noteiktajos termiņos.

Projekta “Renaissance” unikalitātes pamatā ir izpratne par to, ka pilsētas centra dinamiskā ainava nav nodalāma no pilsētnieka dzīves telpas, un projekts izaicina ierasto izpratni par privātumu kā vizuālu nošķirtību no ielas telpas. Ēkas tēls un funkcionālais plānojums ir rūpīgi pārdomāts, lai katrs dzīvoklis apjomā tiktu uzsvērts kā individuāla dzīvojamā vienība un iekštelpas un ārtelpas būtu pilnībā norobežotas no citu dzīvokļu telpām, sniedzot netraucētu privātuma sajūtu. Tanī pat laikā plašie skati ļauj ieplūst pilsētas ainavai, tai šķērsojot un līdz ar sevi interjerā ienesot monumentālās fasādes kolonnas - mentālo robežu starp pilsētas un privāto dzīvojamo telpu.

 

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 5 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē