Biznesa konferencē Ziņas

Biznesa konferencē "Būvniecība un arhitektūra 2022 par izaicinājumiem nozarē, inovācijā un jaunumiem energoefektivitātes jomā

Trešdiena, 6 oktobrī, 2021

Jau šonedēļ, 7.oktobrī, tiešsaistē norisināsies biznesa konference "Būvniecība un arhitektūra 2022", kurā eksperti diskutēs par Covid-19 ietekmi uz nozari, augošajām būvniecības izmaksām un to ietekmi uz mājokļu pieejamību.

Konferencē būtiskākie jautājumi tiks vērsti arī uz būvniecības un arhitektūras attīstības tempu, kas aizvadītajā gadā saglabājies 2019.gada līmenī, ilgtspējīgu būvniecību, ēku energoefektivitātes modeļiem, nepieciešamajām pārmaiņām būvniecības nozarē, inovācijām, ēku restaurāciju un citām būtiskām aktualitātēm.

"Būvniecības nozare ir viena no tām nozarēm, kas arī šobrīd piedzīvo straujas izmaiņas - šobrīd augošās būvniecības izmaksas atspoguļojas gan uz būvmateriālu cenām, gan mājokļu pieejamību. Vienlaikus redzams, ka arvien aktuāls jautājums sabiedrībā ir par to, kā kāpināt nozares produktivitāti, uzlabot būvniecības pakalpojumu kvalitāti un kādas attīstības nākotnes tendences iezīmējas arhitektūrā," uzsver "Biznesa konferences" projektu vadītāja Elīna Ozola.

Savu dalību konferencē kā referenti jau apstiprinājuši tādi eksperti kā organizāciju attīstības un vadības konsultants Normunds Reips, Būvniecības kontroles departamenta direktors Māris Demme, restaurācijas arhitekts, restaurācijas kopas dibinātājs un vadītājs, Latvijas Amatniecības kameras Būvmākslas mantojuma restaurators - meistars Artūrs Lapiņš, SIA "Labie koki" vadītājs un ainavu arhitekts Edgars Neilands, SIA PERI valdes loceklis Egīls Misāns, SIA "Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts", Būvkonstrukciju ugunsaizsardzības inženieris, pētnieks un konsultants Edvīns Grants, būvinženieris, neatkarīgais eksperts energoefektivitātes jomā, LLU VBF lektors Mg.sc.ing. Sandris Liepiņš un SIA "Freimans Timber Constructions" pārstāvis.

"Stājoties spēkā izmaiņām Ēku energoefektivitātes likumā, tika sagatavotas izmaiņas saistošajos normatīvajos aktos un tika izstrādāti un pieņemti jauni Ministru kabineta noteikumi par ēku energosertifikāciju, kas ietver prasības, ko nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes 2018.gada 30.maija ēku energoefektivitātes direktīva (ES) 2018/844. Latvijā no 2021.gada 1.janvāra visām projektējamām jaunbūvēm ir jāizpilda A klases energoefektivitātes rādītāji, ko nosaka šogad pieņemtie ēku energoefektivitātes aprēķina metodes un ēku energosertifikācijas noteikumi. Rādītāju izpildei dažādās ēku grupās ir noteiktas gan salīdzināmas, gan savstarpēji atšķirīgas prasības A klases līmeņa atzīmes sasniegšanai. Iepriekšējo gadu pieredzē jaunbūvēm dažādās ēku grupās ir apkopojami indikatori, kas sniedz vienotus, lietojamus risinājumus un vadlīnijas A klases līmeņa prasību izpildei," ieskicējot savu konferences tēmu, norāda neatkarīgais eksperts energoefektivitātes jomā Sandris Liepiņš.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 14 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē