Jaunākajā Būvinženierī  2020.gada labākās būves, vēsturiskie objekti Rail Baltica trasē Ziņas

Jaunākajā Būvinženierī 2020.gada labākās būves, vēsturiskie objekti Rail Baltica trasē

Ceturtdiena, 30 septembrī, 2021

Žurnālā Būvinženieris Nr.81 lasiet:
► Latvijas Būvnieku asociācijas un Būvinženieru savienības rīkotās skates Gada labākā būve Latvijā 2020 laureātu vidū – pērn pabeigtās sabiedriskās un komercbūves, dzīvojamās mājas, ceļi un ainavas labiekārtojuma objekti. Profesionāļu biedrību vadītāji Normunds Grinbergs un Raimonds Eizenšmits secina – ievērojami kāpis vispārējais būvniecības kvalitātes līmenis. Tituls Gada konstruktors 2020 piešķirts Kasparam Kurtišam par izciliem risinājumiem vairākos objektos.
► Būvju aprakstos – ilgtspējas elementi Ogres jaunajā koka bibliotēkā, biznesa parks A6 ar BREEAM sertifikātu un Rēzeknes Olimpiskais centrs – reģiona nozīmes vairāku būvju komplekss, kas vērtēts starptautiskās MIPIM balvas finālā kategorijā Labākā kultūras un sporta infrastruktūra.
► Inženieri un arhitekti testējuši šaušanas un uzlaušanas izturību kompānijas Knauf ražotajiem sienu elementiem. Dziļāku analīzi par Latvijas tirgū nopērkamo būvelementu cauršaušanas noturību diplomdarbā sniedz Rīgas Tehniskās universitātes absolvente Ramona Vētra.
► Būvēt sāktā Eiropas nozīmes dzelzceļa Rail Baltica trasē Rīgā ir vairāki vēsturiski infrastruktūras objekti. Viens jau bez diskusijām sabiedrībā nolīdzināts līdz ar zemi, vēl dažu liktenis ir neskaidrs, kaut arī projekta vadītāji sola tos saglabāt, izpētījusi arhitektūras vēsturniece Inese Grandāne.
► Tehnoloģiju sadaļā inženieru raksti par jumtu, tiltu un autostāvvietu laukumu hidroizolāciju, energoefektīviem betona un metāla konstrukciju savienotājelementiem, ilgtspējīgām apkures un ventilācijas iekārtām.
► Profesora Jāņa Krastiņa aprakstā sniegts bagātīgs ieskats būvinženieru ieguldījumā Rīgas un Liepājas jūgendstila objektos. Raksts pārpublicēts no Eiropas Civilo inženieru padomes (ECCE) ikgadējā izdevuma.

Žurnālu ABONĒ ŠEIT vai https://abone.pasts.lv/
vai pa e-pastu buvinzenieris@blbs.lv.
Pērc – Preses servisa tirdzniecības vietās.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 11 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē