Labiekārtos trīs peldvietas pie Lielupes Ziņas

Labiekārtos trīs peldvietas pie Lielupes

Pirmdiena, 5 jūnijā, 2017

Jūrmalas pilsēta līdz 2017. gada beigām kļūs bagātāka par trim labiekārtotām peldvietām Lielupes krastā. 

Jau 2013. gadā Lielupes krastā tika labiekārtota pirmā peldvieta – Ezeru ielas galā, kas ir iecienīta Jūrmalas iedzīvotāju atpūtas vieta. Pēc līdzīga piemēra tiks labiekārtotas arī peldvietas Dubultos, Majoros un Priedainē, radot infrastruktūru, kas veicinās Lielupes rekreācijas potenciāla vairošanu un izmantošanu vietējo iedzīvotāju vajadzībām, nodrošinot dabas resursu ilgtspējīgu apsaimniekošanu un izmantošanu, t.sk. antropogēnās slodzes mazināšanu dabas liegumā “Lielupes grīvas pļavas”.

Visas trīs peldvietas tiks aprīkotas ar piknika nojumēm ar galdiem, soliņiem, pārģērbšanās kabīnēm, velosipēdu statīviem utt. Tiks izveidoti bērnu rotaļu un volejbola laukumi, kā arī izbūvēti piebraucamie ceļi.

Ņemot vērā, ka Dubultu pludmalē ir dabīgi izveidojušās divas pludmales, kas savstarpēji nodalītas ar augstām niedrēm, šeit tiks labiekārtotas divas atpūtas vietas, tādējādi nodrošinot funkcionālu teritorijas izmantošanu. Dubultu peldvieta būs vienīgā Lielupes krastā, kas būs maksimāli pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, nodrošinot apstākļus, lai upē būtu ērti iebraukt ar ratiņkrēsliem, kā arī lai vājredzīgām un neredzīgām personām būtu viegli orientēties peldvietas zonā. Bērnu rotaļlaukums būs pielāgots bērniem ar kustību traucējumiem, tiks pielāgots arī peldvietas aprīkojums.

Arī Priedaines pludmalē ir izveidojušās divas atsevišķi norobežotas piekļuves vietas Lielupei. Viena ir bijusī laivu piestātne, ko aktīvi izmanto makšķernieki un kuras krasta zonā ir deformētas betona bloku metāla elementu konstrukcijas. Otrs krasts ir smilšains un lēzens, piemērots peldvietas ierīkošanai. Labiekārtošanas projektā paredzēts peldvietas zonu ar betona blokiem pārveidot smilšainā pludmalē un krasta zonu atbrīvot no niedrēm, padarot pludmali pārskatāmu un patīkamu peldēšanai.

Projekts “Antropogēnās slodzes mazināšana dabas liegumā “Lielupes grīvas pļavās”, izveidojot trīs labiekārtotas peldvietas pie Lielupes” tiek īstenots Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda pasākuma “Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana” ietvaros.

Tā kopējās izmaksas ir gandrīz 185 000 eiro, kur Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda finansējums ir 143 500 eiro, bet Jūrmalas pilsētas domes finansējums ir 41 500 eiro.

Projekta īstenošana sākta 2016. gada 10. oktobrī, to plānots pabeigt līdz šā gada 29. decembrim, reālie darbi objektos plānoti, sākot no 2017. gada jūnija.

Avots: jurmala.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē