Publiskai apspriešanai nodos lokālplānojumu starp Čiekurkalnu un Mežaparku, kur plānots būvēt tirdzniecības centru Ziņas

Publiskai apspriešanai nodos lokālplānojumu starp Čiekurkalnu un Mežaparku, kur plānots būvēt tirdzniecības centru

Trešdiena, 15 septembrī, 2021

"Rimi" veikalu ēku pārvaldītājs SIA "Plesko Real Estate" plāno būvēt Ķīšezera ielā starp Čiekurkalnu un Mežaparku, un pirmdien Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas lēma par izstrādātā lokālplānojuma nodošanu publiskai apspriešanai.

Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir nodrošināt tirdzniecības un pakalpojumu objekta būvniecībai nepieciešamos apbūves parametrus. Iecerēts mainīt pašreizējo teritorijas izmantošanu no centru apbūves teritorijas ar atļauto stāvu skaitu 25 un vairāk stāvi uz jauktas centra apbūves teritoriju ar atļauto trīs stāvu skaitu.

Uzņēmums iecerējis izbūvēt tirdzniecības un pakalpojumu objektu, kas orientēts uz vietējiem Mežaparka un Čiekurkalna apkaimes iedzīvotājiem.

Ieceres īstenošanas rezultātā tikšot sakārtota/labiekārtota teritorija, paredzot ēkas izvietojumu un arhitektoniskos risinājumus ņemot vērā Mežaparka apkaimes vēsturiskās apbūves raksturīgās iezīmes.

Transporta organizācijas risinājumi paredz piekļuvi lokālplānojuma teritorijai no Mežezera un Ķīšezera ielas.

Lokālplānojuma izstrādei ir saņemti institūciju nosacījumi un Vides pārraudzības valsts biroja lēmums par Stratēģiskā ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras nepiemērošanu.

Kā ziņots, SIA "Plesko Real Estate" apgrozījums pagājušajā gadā bija 34,436 miljoni eiro, kas ir par 7,7% vairāk nekā 2019.gadā, bet kompānijas peļņa auga par 3,9% un bija 7,112 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmums turpināja pārvaldīt esošos objektus. Pērn tika pabeigti "Rimi" izplatīšanas centra būvdarbi. Nekustamie īpašumi tiek pārvaldīti atbilstoši iepriekšējai praksei un nekādas izmaiņas netiek plānotas.

Uzņēmumā "Plesko Real Estate" nav darbinieku un saimnieciskās darbības norisi nodrošina ārpakalpojumi, kurus sniedz saistītie uzņēmumi, tostarp "Rimi Latvia".

"Plesko Real Estate" reģistrēta 2000.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 6 576 500 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas uzņēmums "Rimi Baltic".

Meklētājs būvniecības nozarē