Mājās remonts: pie kā versties? Aktuālie padomi

Mājās remonts: pie kā versties?

Piektdiena, 2 jūnijā, 2017

Ja nav pareizi izvēlētie materiāli, un veidojat darbus bez pieredzes, jūs riskējat veikt remontu, kurš nekad nebeigsies. Pretēji plaši izplatītam uzskatam, remontdarbiem, pat kosmētiskajam remontam, ir nepieciešami ne tikai finanšu ieguldījumi, bet arī profesionāla pieeja.

Vai veikt remontu bez profesionāļu palīdzības?
Remonts dzīvokļiem vai mājai ne vienmēr paveicams pašu rokām. Tomēr, vēloties ietaupīt naudu, daudzi patērētāji paļaujas uz savām prasmēm un YouTube video, mēģinot veikt remontu paši. Vairumā gadījumu šāda iniciatīva pārvēršas kā papildus izdevumi meistariem un atkārtoti pērkami materiāli.
Protams, dažas lietas fiziski spēcīgs cilvēks var darīt savā dzīvoklī pats. Tomēr jāpatur prātā, ka daudzi no darbiem prasa laiku, pūles un instrumentu pieejamību. Tāpēc vēršoties pie attiecīgajiem speciālistiem - tas gandrīz vienmēr ir rentablāk, ātrāk un ērtāk.

Vai versties pie meistaru kopmandas?
Saprotamu iemeslu dēļ, kapitālo remontu, kas ietver daudzveidīgus darbus, ir labāk atdot komandai, kas to remontu izdara līdz galam. Tas pastāvīgi meklēt meistaru katrā posmā - ūdens apgādes un kanalizācijas remontam un elektroinstalācijas, ventilācijas, flīžu, lamināta ielikšanai u.c.
Laba ekspertu grupa, kā likums, nekavējoties veiks novērtējumu, un materiālu iepirkumus ar tiem materiāliem, kas jau ir paši ar laiku pārbaudījuši.

Daudzus no materiāliem, tajā pašā laikā izdodas nopirkt lētāk, jo pieredzējuši amatnieki iegādājas vairākus produktus saskaņā ar īpašiem nosacījumiem veikalos vai tieši no piegādātājiem.
Remondarbu veikšanas termiņs griežoties pie meistaru komandas arī samazinās. Tie paziņos jau iepriekš, kad būs gatavs remonts un cik tas maksās. Tomēr speciālisti iesaka ieskaitiet finanšu rezervi un izrunājiet darba nianses un nosacījumus par samaksu un termiņu uz papīra. Tad jums būs garantija par rezultātu.

Ko darīt, ja vēlaties veikt nelielu mājas remontu?
Ne vienmēr ir nepieciesams zvanīt meistaru brigadei. Dažreiz par sīkiem darbiem vieglāk un izdevīgāk saukt meistaru - ekspertu uz stundu, kurš nāk pie jums savlaicīgi, un, zinot, ko būs nepieciešams darīt, līdzi ņemot tam nepieciešamo darbarīku.
Šodien jūs varat atrast meistarus specializētās majas lapās ar anketām. Skatoties anketas ar fotogrāfijām, jūs varat uzreiz redzēt, kurš kādus remontdarbus veic, cik tas maksā, un kad meistars varēs sākt darbu. Meistars uz stundu dara gandrīz jebkuru darbu - uzstāda santehniku, veic nelielus remontdarbus, uzsatada sadzīves tehniku, pieliek lustras, un tā tālāk.

Kur meklēt remondarbu brigādi un meistarus uz stundu?
Specializetas mājas lapas, kas piedāvā iespēju pasūtīt profesionālus pakalpojumus bez starpniekiem.
Plus meklēšanai remonta speciālistu ar šo metodi, ir tads, ka jūs jau iepriekš zināt, kas nāks pie jums veikt remontu, jūs zināt jau iepriekš cenu, un jūs varat arī izlasīt atsauksmes par konkrēto speciālistu.
Mēs ceram, ka šie padomi Jums palīdzēs ātrāk, ērtāk un letāk veikt remondarbus Jūsu mājā!

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē