Latvijas uzņēmēji piedalīsies Tuvo Austrumu būvniecības nozares izstādē Dubaijā Ziņas

Latvijas uzņēmēji piedalīsies Tuvo Austrumu būvniecības nozares izstādē Dubaijā

Pirmdiena, 13 septembrī, 2021

Līdz 15.septembrim Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Dubaijā notiks būvniecības nozares izstāde "The Big 5", kurā Latviju pārstāvēs astoņi uzņēmumi, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Komunikācijas un informācijas departamentā.

Šogad Latviju izstādē pārstāvēs "Controlit Factory", "AM Energy", "WWL Houses", "Tetralia", "Groglass", "Tenax Panel", "Wood ART.LV" un "Silk Plaster Group".

Pēc LIAA pārstāvju skaidrotā, "The Big 5" ir lielākā būvniecības nozares izstāde Tuvo Austrumu reģionā un norisinās kopš 1982.gada, ik gadu pulcējot apmēram 3000 dalībnieku un apmēram 60 000 nozares profesionāļu. Latvija izstādē līdz šim pārstāvēta arī 2016. un 2017.gadā.

Lai gan pārliecinošs vairākums dalībnieku šajā izstādē ir no Persijas līča reģiona valstīm, ir pārstāvētas arī daudzas Eiropas un Āzijas valstis. 

"Tā ir lielākā izstāde reģionā ar ļoti lielu potenciālo klientu skaitu, turklāt fokusam nav jābūt obligāti vērstam uz AAE tirgu - tas kopumā ir maksātspējīgs reģions un arī paver durvis uz tādām valstīm kā Indija, Saūda Arābija, Katara, Kuveita, Omāna un Bahreina," norāda LIAA Eksporta veicināšanas nodaļas vadītājs Kaspars Abiks.

Šis tirgus, pēc viņa teiktā, ir ļoti atvērts inovācijām, kuras plaši tiek pielietotas arī būvniecības nozarē. "Latvijai ir labas iestrādes gan inovatīvu būvmateriālu, gan celtniecības tehnoloģiju attīstībā, tādēļ mums ir, ko piedāvāt," uzsver Abiks.

Izstāde "The Big 5", tāpat kā jūnijā notikusī biomedicīnas nozarei veltītā izstāde "Arab Health 2021", ievadīs izstādi "Expo 2020", kas Dubaijā sāksies 1.oktobrī.

Jau vēstīts, ka starptautiskā izstāde "Expo 2020 Dubai" Dubaijā sākotnēji bija plānota no 2020.gada oktobra līdz 2021.gada aprīlim, taču Covid-19 izplatības dēļ izstādes norise pārcelta uz laika periodu no 2021.gada oktobra līdz 2022.gada aprīlim.

Iepriekš valdība lēma Latvijas dalībai "Expo 2020" no valsts budžeta atvēlēt 4,4 miljonus eiro. Tomēr vēlāk, lemjot lauzt līgumu ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) par valsts dalības rīkošanu izstādē, tika rasts risinājums, kas paredz, ka Latvija paviljonu īrēs no AAE. Tādējādi Latvijas izmaksas dalībai "Expo 2020" saruka līdz 1,4 miljoniem eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē