Būvnieku asociācijas apspriež projektēšanas līguma paraugu Ziņas

Būvnieku asociācijas apspriež projektēšanas līguma paraugu

Piektdiena, 3 septembrī, 2021

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) vadība 31.augustā tiešsaistē organizēja vairāku nozares profesionālo asociāciju pārstāvju tikšanos, lai apspriestu Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācijas (LBPA) izstrādātā projektēšanas pakalpojumu standarta līguma iespējamo izmantošanu iepirkumos.

Lēmumu apspriest standarta līguma izmantošanu projektēšanā augustā pieņēma LBS valde ar nolūku sakārtot publisko un citu iepirkumu norisi, skaidrāk definējot iesaistīto pušu atbildību. Apspriešanas sanāksmē piedalījās LBS valdes locekļi Raimonds Eizenšmits, Ilmārs Leikums, Ilmārs Gorda, Jānis Timšāns, LBPA valdes locekļi Kaspars Kurtišs un Normunds Tirāns, Latvijas Inženierkonsultantu asociācijas (LIKA) valdes locekļi Oskars Zivtiņš, Vilnis Puļķis un Juris Laicāns, kā arī Latvijas Arhitektu savienības (LAS) valdes loceklis Ervīns Timofejevs.

Visi dalībnieki iepriekš bija saņēmuši līguma tekstu, kam ir divas daļas – speciālie un vispārīgie noteikumi, līdzīgi FIDIC līgumu paraugiem. Pēc LBPA pārstāvju Kurtiša un Tirāna ievadvārdiem par līguma tapšanas nepieciešamību un svarīgākajiem aspektiem raisījās lietišķa diskusija par iespējamiem nelieliem papildinājumiem.

Sapulces dalībnieki vienojās apspriest līguma formu plašākā projektētāju biedrību lokā ar mērķi vispusīgi apsvērt iespēju ieteikt to lietošanā līdztekus jau bieži izmantotajai FIDIC standarta pakalpojumu līgumu Baltajai grāmatai.

Raimonds Eizenšmits, LBS valdes priekšsēdētājs
Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 9 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē