Latvijas Starptautiskās skolas modernizēšanā ieguldīti gandrīz 10 miljoni eiro Ziņas

Latvijas Starptautiskās skolas modernizēšanā ieguldīti gandrīz 10 miljoni eiro

Ceturtdiena, 8 jūlijā, 2021

Latvijas Starptautiskajā skolā noslēdzies trīs gadus ilgais būvniecības projekts un tās modernizēšanā ieguldīti gandrīz 10 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja skolas pārstāvji.

Projekta laikā uzcelts jauns ēkas korpuss 3688 kvadrātmetru platībā ar multifunkcionālu auditoriju radošām mākslas un mūzikas nodarbībām, telpām dabaszinātņu, dizaina un tehnoloģiju apguvei, bagātīgi aprīkotām mācību klasēm un daudzām citām pilnībā no jauna uzbūvētām telpām. Pabeigta arī 2020 kvadrātmetru plaša rotaļlaukuma iekārtošana un sporta zāles rekonstrukcija 200 kvadrātmetru platībā, kā arī ierīkots daudzfunkcionāls sporta laukums 15 311 kvadrātmetru platībā.

Skolas direktore Ronelda Kapadona norādīja, ka pēdējo būvniecības posmu izdevies īstenot veiksmīgi un plānotajā termiņā. "Mūsu skolas kompleksa būvniecības trešajā kārtā galvenokārt pievērsāmies biroja, mācību telpu, sporta zāles un rotaļu laukumu paplašināšanai, jo vēlējāmies pilnveidot mūsu esošās iespējas kopīgi strādāt, nodarboties ar sportu un baudīt laiku brīvā dabā," viņa sacīja.

Viņa atzīmēja, ka priekšējā vestibila zona pārtapusi interaktīvā un radošā, īpaši vidusskolēniem, paredzētā mācību telpā. Šajā, dažādām situācijām viegli pielāgojamajā zonā, skolēniem būs iespēja strādāt gan individuāli, gan grupā. Augustā, studentiem atgriežoties, tā noteikti kļūs par skolēnu iecienītu mācību, komunikācijas un kopdarba vietu.

Skola uz jauno kompleksu Piņķos pārcēlās 2011./2012. mācību gadā. Tai laikā skolā mācījās 197 skolēni, 2015./2016. mācību gadā skolēnu skaits bija sasniedzis jau 354. "Pieaugot skolēnu skaitam, bija nepieciešams paplašināt un pilnveidot arī skolas telpas. 2016.gadā sākām aktīvu plānošanas un ideju apspriešanas procesu, kurā lūdzām piedalīties visas skolas ikdienas darbā iesaistītās puses. Daudz laika veltījām jaunāko tendenču izpētei un analīzei," sacīja skolas Biznesa un attīstības vadītāja Zigita Paurniete.

Paurniete piebilda, ka projekta idejas izstrādi uzticējām birojam "CSDA Design Group". Pēc tam darbu turpināja konkursā izvēlēti vietējie arhitekti. "Telpu plānojums izstrādāts, balstoties uz mūsu piezīmēm un iedvesmojošiem dizaina paraugiem. Īpaša uzmanība pievērsta funkcionālām detaļām, panākot maksimālu atbilstību mūsu vajadzībām un nodrošinot vienotu stilu," atzina skolas pārstāve.

Latvijas Starptautiskā skola izglītību nodrošina vairāk nekā 25 gadus. Mācības skolā notiek atbilstoši akreditētai Starptautiskai Bakalaurāta programmai (International Baccalaureate, IB), kas ietver visas trīs atbilstoši skolēnu vecuma grupām izveidotās IB programmas - Sākumskolas programmu (Primary Years Program) bērniem no trīs līdz 10 gadu vecumam, Pamatskolas programmu (Middle Years Program) bērniem no 11 līdz 16 gadu vecumam un īpašo Diploma programmu (Diploma Program) jauniešiem no 17 līdz 19 gadu vecumam. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 28 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē