Skates “Gada labākā būve Latvijā 2020” žūrija apmeklēs objektus Ziņas

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2020” žūrija apmeklēs objektus

Ceturtdiena, 8 jūlijā, 2021

Vairāk nekā 80 objektus Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē jūlijā apmeklēs skates Gada labākā būve Latvijā 2020 žūrija, lai noteiktu labākos astoņās nominācijās un vērtētu, vai kāda no pērn ekspluatācijā nodotajām būvēm ir cienīga saņemt galveno balvu.

Žūrijas sēdē Rīgas Celtniecības koledžā 1.jūlijā klātienē piedalījās četri vērtētāji, savukārt 26 eksperti bija pieslēgušies sarunai interneta tiešsaistē. Skates žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs skaidroja, ka pandēmijas ierobežojumu dēļ skates cikls šogad nenorit ierastajā laika grafikā ar noslēgumu pavasarī. Tikai patlaban ir iespēja organizēt objektu apmeklējumus atbilstīgi epidemioloģiskās drošības noteikumiem, pieņemot lēmumus un apbalvojot labāko objektu radītājus augustā.

Jau vēstīts, ka 2020.gada skatei iesniegti 95 pieteikumi par 89 objektiem – vairāki objekti būs vērtējami divās kategorijās. Žūrija nosauks labākos pērnā gada objektus nominācijās – dzīvojamā, jaunbūve, publiskā jaunbūve, pārbūve, restaurācija, inženierbūve, ainava, koka būve un BIM objekts.

Skates koordinatore Baiba Mierkalne informēja par plānoto braucienu grafiku uz Kurzemi, Zemgali, Vidzemi un Latgali, sākot no 8.jūlija. Rīgas centrā žūrijas dalībnieki būves apmeklēs kopējā pastaigā, uz galvaspilsētai tuvējiem novadiem plānoti īsāki braucieni.

Kā vēsta žūrijas vadītājs Grinbergs, eksperti jau sākuši vērtēt iesniegto informāciju par objektu konstrukciju daļu. Būvkonstruktoru grupas darbu skatē vada Latvijas Būvkonstrukciju projektētāju asociācijas pārstāvis Normunds Tirāns. Ekspertu grupa nosauks arī labāko 2020.gada būvinženieri – konstruktoru, kurš jau tradicionāli saņems žurnāla Būvinženieris balvu.

Skates rīkotājas ir Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar 15 būvniecības nozares nevalstiskajām organizācijām, Būvniecības valsts kontroles biroju, VAS Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas Pašvaldību savienību, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, RISEBA FAD un nozares žurnālu Būvinženieris.


Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 titulsponsors – kompānija Tikkurila, atbalstītāji – VivacolorSaint-GobainBaurocMitek BalticS.B.C.MapeiEJOT, CMB, IIZI, PERI, InfoEra LatviaPromat. Informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, TVNET, Nozare.lv, City24, building.lv, būvlaukums.lv, abc.lv, buvbaze.lv.

Vairāk informācijas: www.gadabuve.lv, tālrunis +371 26484891, e-pasts gadabuve@gmail.com.

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 otrajai kārtai izvirzītās būves

Buvinzenieru Savieniba @latvijas_buvinzenieru_savienba
https://www.buvbaze.lv/latvijas_buvinzenieru_savienba/
3 gadi 6 mēnešu 2 dienas portālā
Bija online 16 oktobrī 11:56
Meklētājs būvniecības nozarē