LBS izbraukuma valdes sēde  Mežaparka Lielajā estrādē Ziņas

LBS izbraukuma valdes sēde Mežaparka Lielajā estrādē

Ceturtdiena, 1 jūlijā, 2021

Otrdien, 29.jūnijā, notika Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) izbraukuma valdes sēde, kuras laikā valdei un uz sēdi uzaicinātajām personām bija iespēja iepazīties ar pārbūvēto un nesen kā ekspluatācijā nodoto Mežaparka Lielo estrādi. 

Par Latvijas kultūrai tik nozīmīgās vietas rekonstrukcijas ideju un tās realizācijas gaitu valdes sēdes dalībniekiem pastāstīja viens no būvprojekta autoriem – arhitekts Juris Poga. Tieši viņa un arhitekta Austra Mailīša ideja par Sidraba birzi dziesmu kalnā pirms vairākiem gadiem tika atzīta kā piemērotākā iecere Mežaparka Lielās estrādes jaunajam veidolam. Arhitekts iepazīstināja LBS pārstāvjus ar atjaunotās estrādes teritoriju un jaunuzbūvētajām ēkām, un uzsvēra, ka, veidojot būvprojektu, autori centušies apvienot estrādes estētisko un simbolisko nozīmi ar funkcionalitāti un praktiskumu.

Ar vērienīgajiem Mežaparka Lielās estrādes būvniecības darbiem un tehnoloģiskajiem risinājumiem klātesošos iepazīstināja pilnsabiedrības LNK, RERE, bet pēdējā kārtā SIA LNK projekta vadītājs, LBS valdes loceklis Valdis Koks un SIA BKB vadītājs, būvinženieris, LBS valdes loceklis Aldis Grasmanis. Valdes sēdes dalībniekiem bija iespēja aplūkot vairākos būvniecības etapos pabeigtos būvdarbus, kuru laikā izbūvēta sešu stāvu augstā estrādes centrālā ēka, no kuriem četri ir virszemes stāvi, bet divi pazemes stāvi. Pabeigts iespaidīgais un tehnoloģiski sarežģītais estrādes jumta kupols ar tajā ieklāto membrānas jumta segumu un akustikas vairogiem un saimniecības ēkas ar inženierkomunikācijām. Lai gan būvniecības procesā nācies saskarties ar dažādiem šķēršiem un zināmo pasaules likstu dēļ būtiski tikušas kavētas materiālu piegādes, būvniekiem projektu izdevies veiksmīgi pabeigt termiņā. Valdis Koks apliecināja, ka visi projektā iesaistītie strādājuši kā viena komanda, kas ļāvis sekmīgi realizēt vienu no pēdējo gadu komplicētākajiem Latvijas būvniecības objektiem. Par estrādes lielisko akustiku valde pārliecinājās, nodziedot Pūt, vējiņi.  

Latvijas Būvinženieru savienības pateicas visiem iesaistītajiem par iespēju apskatīt atjaunoto Mežaparka Lielo estrādi un pauž lepnumu par izcilo 21.gadsimta Latvijas arhitektūras un būvniecības speciālistu meistardarbu.


Vairāk foto: https://buvinzenierusavieniba.lv/lbs-izbraukuma-valdes-sede-mezaparka-lielaja-estrade/

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 1 diena portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē