Rīgas ielu Rēzeknē par diviem miljoniem eiro remontēs Ceļi un tilti Ziņas

Rīgas ielu Rēzeknē par diviem miljoniem eiro remontēs Ceļi un tilti

Otrdiena, 29 jūnijā, 2021

Rīgas ielu Rēzeknē par 2 096 918 eiro rekonstruēs SIA "Ceļi un tilti", aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Rīgas iela tiks rekonstruēta 2,6 kilometru garumā - no Nikodema Rancāna ielas līdz Viļakas ielai.

Ielas rekonstrukcija ir sadalīta divos atsevišķos posmos. No pilsētas robežas līdz dzelzceļa tiltam Rīgas iela tiks rekonstruēta pilnā apjomā, tiks nomainītas visas komunikācijas, ielas apgaismojums, lietusūdens kanalizācijas sistēma, visā šī posma garumā ielas vienā pusē parādīsies jauns trotuārs.

Rīgas ielas posmā no dzelzceļa tilta līdz Nikodema Rancāna ielai tiks nomainīts asfalta segums.

Pieturas Rīgas ielā tiks aprīkotas ar piebraucamajām kabatām, kā arī pieturvietās tiks uzstādīti paviljoni. Pilnā apjomā rekonstruējamajā ielas posmā parādīsies veloceliņš.

Projekta vadītājs, Pilsētvides un attīstības pārvaldes vadītāja vietnieks Imants Mekša atzina, ka Rīgas ielas rekonstrukcija ir svarīga arī investoru piesaistei Rēzeknē. Pašlaik tiek izstrādāts detalplānojums zemesgabalam Bērzu ielā 2, un plānots sadalīt šo lielo zemesgabalu vairākos mazos un piedāvāt tos ražotņu izvietošanai.

Būvdarbi Rīgas ielā sāksies jūlijā. Pašlaik tiek saskaņotas visas nepieciešamās satiksmes un apbraukšanas shēmas būvdarbu laikā.

Ceļu būvnieks SIA "Ceļi un tilti" pagājušajā gadā strādāja ar 24,821 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 22,1% vairāk nekā 2019.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 1,2% un bija 1,402 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jau ziņots, ka Rēzeknē, ieguldot 2 749 659 eiro, plānota Rīgas ielas rekonstrukcija un jauna ražošanas kompleksa izbūve Viļakas ielā.

Papildus Rīgas ielas rekonstrukcijai projektā "Biznesa klastera attīstība Rēzeknes pilsētā un komercdarbības atbalsta infrastruktūras izveide" paredzēta vēl viena ražošanas kompleksa būvniecība blakus jau esošajam Viļakas ielā 1. Jaunā ražošanas kompleksa adrese būs Viļakas 5c.

Projekta īstenošanas laikā kopumā plānots rekultivēt 2,2 hektārus no pamestajām degradētajām platībām, izveidot 92 jaunas darbavietas un piesaistīt privātās investīcijas desmit miljonu eiro apmērā.

Viļakas ielā darbus veiks SIA "LVS Building". Līguma summa ir 1 149 777 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē