Gatavojieties vasarai: padomi ventilatora izvēlei Aktuālie padomi

Gatavojieties vasarai: padomi ventilatora izvēlei

Ceturtdiena, 13 maijā, 2021

Vasara ir viens no labākajiem gada laikiem, kuru mēs vienmēr ļoti gaidām. Tomēr papildus savām priekšrocībām vasara mūsu ķermenim rada arī virkni izaicinājumu. Īpaši karstās dienās mēs jūtamies noguruši, ir grūti koncentrēties, naktī gaisa trūkuma dēļ miegs kļūst sliktāks.

Dzīvojot privātmājā, ir vairāk iespēju paslēpties no saules karstuma, taču dzīvokļu īpašniekiem vasaras laiks ir īsts izaicinājums. Ja arī karstās vasaras dienās jūtat diskomfortu, pazūd darbaspējas, un Jūs pat nedomājat par kvalitatīvu atpūtu - iegādājieties ventilatoru. Patīkamais vējš atsvaidzinās, nevis dehidrēs gaisu, un Jūs varēsiet mazliet atpūsties no nogurdinošā karstuma.

Turklāt karantīnas un pandēmijas situācija ir mainījusi daudzu cilvēku dzīves paradumus. Gandrīz visa ikdienas dzīve ir pārcelta uz māju - arī birojs. Šajā periodā daudziem jau ir izdevies parūpēties par vismaz minimālu darba aprīkojumu. Tuvojoties vasarai, ir vērts apsvērt un nopirkt ventilatoru. Karstums ievērojami samazina darba spējas, un uzturēšanās telpās visas dienas garumā mājās, caur kuras logiem spīd saule, var kļūt par īstu izaicinājumu.

Ventilatora priekšrocības

Labākā ventilatora priekšrocība ir tā, ka to var pārvadāt no vienas vietas uz otru, kad tas vairs nav vajadzīgs, paslēpt noliktavā un, ja nepieciešams, ātri atkārtoti izmantot. Ventilatoru var droši izmantot arī tad, ja mājā ir bērni, jo atšķirībā no gaisa kondicioniera tas neatdzesē iekštelpu gaisu. Ja Jūs izvairāties no ventilatora pirkšanas, jo domājat, ka tie ir lieli, neglīti un atgādina tos, kas stāv birojā, tas tā nav. Tiesa, ir arī tādi, kas strādā patiešām lieliski un veic savu galveno funkciju, taču tie patiešām neizgrezno Jūsu mājas telpu un aizņem pietiekami daudz vietas. Ir vērts aplūkot ventilatoru klāstu, un Jūs būsiet pārsteigts, ka par zemu cenu varat iegādāties skaistu, stilīgu un funkcionālu ierīci.

Ja neesat jaunu un funkcionālu lietu cinītājs, visērtāk ir iegādāties tādu ventilatoru, ko var viegli pielāgot savai videi un novietot pareizajā telpā. Tāpēc, izvēloties labāko ventilatoru savai mājai, Jums jāņem vērā teritorijas lielums, kur ventilators ir nepieciešams. Tad pašas ierīces parametri - jauda, ​​ventilējamā zona, trokšņa līmenis.

Ventilatoru veidi

Galda. Šādi ventilatori ir kompakta izmēra, to augstums nav regulējams, tos ir īpaši ērti izmantot, ja nepieciešams vēdināt nelielu vai noteiktu vietu.

 

Iebūvētajiem ventilatoriem ir statīvs ar regulējamu augstumu, tie ir jaudīgāki par galda, tiem ir plašāks dizaina klāsts un tie ir piemēroti lielāku telpu ventilācijai. Tos parasti izvēlas telpas ventilācijai.

Torņi. Šie ventilatori pūš gaisu visā augstumā, tiem ir interesants dizains, tie aizņem maz vietas. Var lieliski izmantot gan birojā, gan mājās.

Grīdas ventilatoriem nav statīva, tie ir daudz jaudīgāki nekā citi ventilatori. Šāda veida ierīces visbiežāk tiek izmantotas rūpniecisku vai īpaši lielu telpu ventilācijai.

Griestu. Ja Jūsu mājās ir ļoti karsts tikai noteiktā telpā un Jūs nevēlaties noslogot telpu ar papildu priekšmetiem, apsveriet griestu ventilatoru. Šāds risinājums ir īpaši ērts guļamistabā vai viesistabā, jo gaiss netiek izpūsts uz konkrētu vietu, bet tiek atdzesēta visa telpa.

Protams, ventilatora galvenā funkcija ir gaisa dzesēšana, taču labākajiem ventilatoriem ir daudz vairāk funkciju, kas vēl vairāk palielinās Jūsu komfortu.

Ventiliatora funkcijas

Tālvadības pults. Mūsdienās daudziem ventilatoriem ir tālvadības pults. Tas ļauj ātri un ērti mainīt ierīces režīmu.

Dažādi režīmi. Pats par sevi saprotams, ka lielākajai daļai ventilatoru ir dažādi ātruma režīmi, daži rotē un var izpūst gaisu dažādos virzienos, bet citi - tikai vienā. Izvēloties labāko ventilatoru savai mājai vai birojam, Jums jāzina savas vajadzības. Kaut arī daudzi mūsdienu ventilatori strādā pietiekami klusi, viens no galvenajiem šīs ierīces trūkumiem ir skaņa. Tādēļ, ja Jūs plānojat izmantot ventilatoru arī naktī, izvēlieties tādu, kam ir nakts režīma funkcija. Iespējojot šo funkciju, ventilators būs klusāks un netraucēs Jūsu miegu.

Enerģijas padeve. Vēl viena priekšrocība ir ventilatori, kas darbojas ar USB savienojumu. Tātad Jūs varat to izmantot jebkurā vietā kopā ar Jums, neizmantojot elektrības kontaktligzdu, datoru vai ārēju akumulatoru. Šādi ventilatori ir ļoti ērti ceļojot.

Parasti ventilatora cena ir atkarīga no tā iespējām un papildu funkcijām. Lētākie un vienkāršākie ventilatori ir plastmasa ar apaļu disku un rotējošu lāpstiņu. Tāda paša veida metāla ventilatori ir nedaudz dārgāki. Tikmēr dārgākajiem ventilatoriem papildus jau minētajām funkcijām bieži ir tādas kā telpas mitrināšanas funkcija vai gaisa attīrīšana no nepatīkamām smakām.

Papildu tam, ka vasarā telpās gaiss ir ne tikai ļoti karsts, tas ir arī ļoti sauss.Tas arī veicina lielāku putekļu un netīrumu uzkrāšanos, jo mēs bieži turam logus vaļā. Tāpēc vasaras sezonas galveno ierīču sarakstā ir vērts pieminēt gaisa attīrītāju, kā arī gaisa kondicionieri, jo ir daudz cilvēku, kuri vienkārši nepanes siltumu un ventilatora dzesēšana viņiem ir nepietiekama. Nu, un, lai nevadītos tikai no intuīcijas un labsajūtas, iegādājieties meteoroloģisko staciju, kas, starp citu, ir viena no būtiskākajām ierīcēm mazu bērnu audzināšanai. Lai nodrošinātu bērnu veselīgu augšanu, ir nepieciešams regulēt telpu relatīvo mitrumu un telpas temperatūru.

Pirms karstuma labāk jau savlaicīgi parūpējieties par ventilatoru. Tādā veidā Jūs varēsiet izvēlēties no plaša piedāvājuma klāsta, nevis paķert to, kas paliek pāri. Tendences rāda, ka tad, kad iestājas karstais liaks, ventilatoru pieejamība kļūst par deficītu.

 

Antoņina Zalāne @pigu_latvia
https://www.buvbaze.lv/pigu_latvia/
4 gadi 1 mēnesis 9 dienu portālā
Bija online 30 aprīlī 11:45
Meklētājs būvniecības nozarē