Wielona nami Aktuālie padomi

Wielona nami

Pirmdiena, 10 maijā, 2021

Lieliska un ievērojami kvalitatīvāka alternatīva par atbilstošām cenām nekā sērijveida mājokļi. Tieši ar to, salīdzinot ar konkurentiem, atšķiras Rīgas dzīvojamais projekts WIELONA NAMI, kas tiek realizēts Viļānu ielā 14 un 16. Gandrīz 90% šī rekonstruētā namīpašuma dzīvokļu tiek piedāvāti par cenu, kas ir zemāka par 50 000 eiro. Potenciālajiem pircējiem pagaidām ir izvēle, tomēr kavēties viņiem nevajadzētu.
Namīpašums Viļānu ielā 14 un 16 ir ievērojams. Tas ir uzbūvēts 1914. gadā, apvienojot divas piecstāvu ēkas, kas padomju laikā tika pielāgotas administratīvām vajadzībām. Jau pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas šis nekustamais īpašums ir nonācis privāto īpašnieku rokās, kurus īpaši neuztrauca tā uzturēšana kārtībā. Bet viss mainījās 2019. gada beigās, kad abas mājas un teritoriju, uz kuras tās atrodas, iegādājās uzņēmums BOMA Capital. Tieši tas, atjaunodams vēsturiskajām ēkām dzīvojamo ēku statusu, piešķīra tām jaunu dzīvi, kas īpašumam bija paredzēta jau sākotnēji.
„Ļoti cienījams namīpašums – abas ēkas ir pamatīgas, būvētas no ķieģeļiem. Piecstāvu ēku sienas ir biezākas par pusmetru, bet starpstāvu pārsegumi – no dzelzsbetona, kas ir liels retums attiecīgā vēsturiskā laika mājām. Gan minētais apstāklis, gan projekta atrašanās vieta piesaistīja mūsu uzmanību, kad mēs meklējām objektu investīcijām un tā attīstībai,” stāsta uzņēmuma BOMA Capital īpašnieki. „Visapkārt ir daudz izglītības iestāžu - skola, universitātes un institūti, blakus ir Krasta iela ar tās plašajām iepirkšanās iespējām. Projekta atrašanās vietai ir laba infrastruktūra – ērta sabiedriskā transporta satiksme: trolejbusa, autobusa, tramvaja pietura un pat dzelzceļa stacija. Ar remontdarbu veikšanai nepieciešamās tehniskās dokumentācijas sagatavošanas darbiem mūsu uzņēmums sāka nodarboties 2020. gada ziemā, bet jau vasarā tika uzsākts remonts. Šobrīd mums ir divas atjaunotas un vizuāli pievilcīgas mājas, kurās noslēgumam tuvojas pēdējie iekšdarbi.”
Jaunā dzīvojamā projekta sagatavošanu BOMA Capital veica pamatīgi: pirmkārt, no vēsturiskās apdares slāņiem tika attīrītas visas iekšējās telpas. Fasādes apdarei piesaistījām Latvijas māksliniekus, viņi izveidoja oriģinālu fasādes dizainu (tas bija roku darbs!), izmantojot modernās tehnoloģijas un nakts apgaismojumu. Nākamie kompleksie darbi projektā bija ieeju un kāpņu telpu remonts, jaunas elektroinstalācijas izbūve, modernu komunikāciju montāža, arī kanalizācijas, ūdensapgādes un apkures sistēmas izveide. Logu ailās ir iebūvētas jaunas energoefektīvas plastmasas stikla paketes, bet visos dzīvokļos ir uzstādītas sertificētas ugunsdrošas metāla durvis. Ēka ir nodrošināti ar mazsprieguma tīkliem gan televīzijas, gan interneta pieslēgumam.
– Kad bijām izpētījuši tirgus vajadzības, pieņēmām lēmumu veidot kompaktu un pārdomātu mājokli, – BOMA Capital pārstāvji turpina iepazīstināt žurnālu m2 un portālu varianti.lv ar projektu. – Abās mājās tagad ir 57 dzīvokļi (28 – Viļānu ielā 14, un 29 – Viļānu ielā 16). To plānojumi ir dažādi: sākot no 18 kvadrātmetrus nelieliem studijas tipa dzīvokļiem līdz divistabu 47,2 kvadrātmetru platībā. Griestu augstums abu māju iekštelpās atkarībā no stāva ir 2,6 – 2,8 metri. Pircējiem tiek piedāvāti divu veidu dzīvokļi. Lielākā daļa dzīvokļu ir ar pelēko apdari, tiem ir izlīdzinātas grīdas, sienas un griesti ir sagatavoti nobeiguma apdares darbiem, iekārtota apkures sistēma ir sagatavoti izvadi sanitāri tehnisko ierīču pieslēgšanai. Tādi mums ir 49 dzīvokļi.
Atlikušajos astoņos dzīvokļos ir veikts pilnvērtīgs remonts, kas ļauj klientiem uzreiz pēc pirkuma iegādes un darījuma noformēšanas zemesgrāmatā iekārtoties jaunajā īpašumā. Šos dzīvokļus iekārtojām tiem klientiem, kuriem dzīvokļa pilnā apdare ir principiāls pirkuma darījuma nosacījums. Izvēlējāmies labus materiālus un sanitāro tehniku - mūsu dzīvokļu apdares līmenis ir augstāks nekā vidējās klases projektos.
Turklāt ir arī šāds fakts – izremontētajos dzīvokļos ir mūsdienīgi skaitītāji, kas ļauj automātiski nolasīt patērētās siltumenerģijas un ūdens patēriņa rādītājus. Nākamajiem īpašniekiem nevajadzēs domāt par ikmēneša skaitītāju rādījumu nolasīšanu, viņi vienkārši maksās par patērēto ūdeni un siltumenerģiju. 
– Kāpēc nolēmāt attīstīt tieši kompakto dzīvokļu klasi?
– Šajā segmentā Rīgas centrā un tās apkārtnē nav tik daudz piedāvājumu. Turklāt pēc tiem ir pieprasījums. Tos iegādājas gan pašu dzīvošanai, gan izīrēšanai. Dzīvokļus pašu lietošanai pozicionējam kā labāko alternatīvu mājokļa iegādei sērijveida projektos – līdz ar to tam ir noteikts atbilstošs darījuma budžets. Jā, mūsu dzīvokļi platības ziņā ir nedaudz mazāki, bet cilvēki iegūst pilnīgi jaunu mājokli izremontētā mājā ar jaunām komunikācijām. Cilvēki dzīvos sakārtotā vidē, un katrs varēs pozitīvi novērtēt gan savu īpašumu, gan māju kopumā. Visa korpusa teritorija ir norobežota, un ieeja tajā tiks nodrošināta tikai iedzīvotājiem un viņu viesiem. Pēc tām dzīvokļu prezentācijām, kuras notika pēdējos mēnešos, mēs redzam, ka par mūsu dzīvokļiem interesējas jaunieši. Viņi grib veidot dzīvokļus pēc sava prāta.
Visi WIELONA NAMI piedāvājumi ir dzīvokļa īpašums ar domājamām zemes daļām. Pašlaik nodarbojamies ar katra dzīvokļa kadastra numura piešķiršanu un atsevišķu zemesgrāmatu noformēšanu. Saskaņā ar rezervācijas līgumiem šim procesam noslēgums paredzēts rudens sākumā, bet darbi virzās uz priekšu labāk, nekā mēs gaidījām. Paredzam, ka visas zemesgrāmatas varētu būt gatavas jūlijā.
– Kā veicas ar pārdošanu?
– Sākām piedāvāt dzīvokļus februārī, un atbilstoši projekta attīstībai interese par to pieauga. Aprīļa beigās bija rezervēti 25% dzīvokļu. Jēdziens “rezervēts” nozīmē, ka topošie dzīvokļu īpašnieki mums ir iemaksājuši 10% no tās summas atkarībā no tā, kādu mājokli ir izvēlējušies.
Vislētākais no atlikušajiem brīvajiem piedāvājumiem projektā WIELONA NAMI ir pieejams par 29 500 eiro, tas ir studijas tipa dzīvoklis Viļānu ielā 14, mājas 3. stāvā. Tā platība ir 21,1 kvadrātmetrs, dzīvoklis ir ar pelēko apdari. Bet visdārgākais projekta dzīvoklis atrodas Viļānu ielā 16, mājas 3. stāvā. Tam ir pilnā apdare, un tas ir divistabu dzīvoklis, par to prasa 67 100 eiro. Dzīvokļa pirkšana mūsu projektā ir iespējama, piesaistot arī kredītus: nepieciešamo finansējumu ar labiem nosacījumiem nodrošina SEB banka un Luminor. Nākamie iedzīvotāji, ja viņiem ir tāda vēlme un nepieciešamība, var papildus iegādāties vietu āra autostāvvietā, kas iekārtota slēgtā kompleksa teritorijā. Ir pieejamas 20 stāvvietas, vienas cena – 5 000 eiro. Deviņas stāvvietas jau ir rezervētas.
– Cik maksās iegādāto dzīvokļu uzturēšana turpmāk?
– Mūsu projekta apkalpošanu veiks uzņēmums Vecruņģi, kuram ir liela pieredze darbā ar līdzīgiem projektiem kā mūsu. Maksa par apkalpošanu WIELONA NAMI ir paredzēta 0,60 eiro centi par kvadrātmetru (plus PVN). Vēl 0,10 eiro centi par kvadrātmetru tiks iekasēti dzīvojamās mājas uzkrājuma fondā. Tātad pat visplašākajam dzīvoklim tā uzturēšanas maksa nepārsniegs 40 (!) eiro mēnesī.
Principi, ko ievēro uzņēmums BOMA Capital, – kvalitāte un komforts. Tieši tie, pēc mūsu domām, ir WIELONA NAMI panākumu ķīla. Mūsu klienti augstu novērtē ēku fasāžu vizuālos risinājumus un uzsver to unikalitāti. Mums ir individuāla pieeja katram klientam, tāpēc ar prieku palīdzēsim izvēlēties dzīvokli mūsu projektā.

Romans Golubevs @user_9210717
https://www.buvbaze.lv/user_9210717/
4 gadi 5 mēnešu 9 dienu portālā
Bija online 13 jūlijā 09:58
Meklētājs būvniecības nozarē