Langi apstiprina Rīgas pilsētas izpilddirektora amatā Ziņas

Langi apstiprina Rīgas pilsētas izpilddirektora amatā

Ceturtdiena, 22 aprīlī, 2021

Trešdien, 21.aprīlī, Rīgas domes ārkārtas sēdē deputāti iecēla Jāni Langi Rīgas pilsētas izpilddirektora amatā, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Lange amata pienākumus sāks pildīt no 17.maija.

“Jaunajam izpilddirektoram jāturpina uzņemtais kurss uz to, lai kapitālsabiedrībās būtu profesionāli atlasītas padomes, aktīvas un profesionālas valdes, ieviestas mūsdienu korporatīvās pārvaldības prakses. Sagaidu mērķtiecīgu un sistemātisku darbu, kas vērts tikai un vienīgi uz to, lai Rīgas uzņēmumi un iestādes strādātu godīgi, saimnieciski un visu rīdzinieku labā!” sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Lange ir ieguvis bakalaura grādu ekonomikā Latvijas Lauksaimniecības Universitātē un maģistra grādu vadības zinībās Latvijas Universitātē. No 2008.gada līdz šim strādājis VSIA Latvijas Valsts ceļi valdes locekļa, finanšu un administratīvās pārvaldes direktora amatā, no 2013.gada – valdes priekšsēdētāja amatā, kā arī no 2018.gada līdz šim brīdim – VAS Latvijas Dzelzceļš padomes priekšsēdētāja amatā.

“Vēlos pateikt paldies domes deputātiem par izrādīto uzticību. Esmu pārliecināts, ka pašvaldībā strādā daudz godprātīgu, kompetentu un lietpratīgu speciālistu, ar kuriem kopā es varēšu stāties pretim jaunajiem izaicinājumiem. Manas galvenās prioritātes šajā amatā ir labas pārvaldības principu ievērošana kapitālsabiedrību pārvaldībā, funkcionāla koordinācija starp iestādēm, kā arī dažādu atbalsta funkciju centralizācija, lai nodrošinātu efektīvu domes darbību,” uzsvēra Lange.

Jau ziņots, ka, pagarinot pieteikšanos uz Rīgas pašvaldības izpilddirektora amatu, konkursā kopumā saņemti 37 pretendentu pieteikumi.

Lai nodrošinātu atklātu un objektīvu piemērotākā pilsētas izpilddirektora kandidāta izvēli, tika piesaistīta augstākā līmeņa vadītāju atlases uzņēmums – SIA Pedersen & Partners – kā arī izveidota nominācijas komisija Rīgas mēra vadībā.

Domes vadība un nominācijas komisija par pamērotāko amatam atzina Langi, jo viņš ieguva konkursā vislielāko punktu skaitu.

Kandidātu atlases komisiju vadīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (AP), tās sastāvā bija vēl Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas padomes loceklis Juris Lapše, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina un Domnīcas PROVIDUS asociētais pētnieks, vadošais pētnieks Latvijā labas pārvaldības un korupcijas novēršanas jomā Valts Kalniņš.

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumus līdz šim pildīja Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē