Sāk būvēt Mārupes Jauniešu centru Ziņas

Sāk būvēt Mārupes Jauniešu centru

Trešdiena, 21 aprīlī, 2021

Šodien ielikti pamati Mārupes Jauniešu centra būvniecībai, aģentūru LETA informēja Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Ēkas pamatos ievietota laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, piemiņas monēta un šī gada aprīļa izdevuma "Mārupes Vēstis".

"Mēs - Mārupes jaunieši, esam apņēmības pilni izveidot jauniešu centru par mājīgu pulcēšanās vietu ikvienam radošam, ideju bagātam jaunietim. Šis jauniešu centrs pavērs iespējas rast domubiedrus un kopīgiem spēkiem realizēt jaunas idejas, pilnveidot Mārupes novadu, socializēties un pavadīt savu laiku produktīvi radošā atmosfērā," teikts Mārupes novada jauniešu vēstījuma nākamajām paaudzēm.

Projektā paredzēts uzbūvēt ap 90 kvadrātmetrus lielu ēku Dreimaņu ielā 12 un labiekārtot sporta laukumu.

Jauniešu centrā paredzēta darba telpa, neliela noliktava, labierīcības un plašāka telpa pasākumu organizēšanai. 

Labiekārtota tiks arī apkārtējā teritorija - ieklāts bruģis, lai atvieglotu piekļuvi vingrošanas stieņiem, uzstādīts apgaismojums, kas ļaus laukumā vingrot arī rudens vakaros, un uzstādīts viedais soliņš. 

Pie jauniešu centra tiks ierīkots publiskais dārzs ar siltumnīcu, kur jaunieši varēs audzēt pārtiku, kompostēt atkritumus, mācīties kopt augļkokus un dalīties priekā par panākumiem ar ikvienu novadnieku. 

Šāds publiskais dārzs īpaši priecēs tos jauniešus, kuri dzīvo dzīvoklī, bet vēlēsies paši iestādīt savu tomātu vai saulespuķi un rūpēties par to.

Jaunā ēka un sporta laukums tiek būvēts, īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai projektu. To īsteno SIA "Kvites" un SIA "DL Būve". Projekta kopējās izmaksas ir 159 000 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē