Atjaunos un labiekārtos Bruņinieku ielu Rīgā Ziņas

Atjaunos un labiekārtos Bruņinieku ielu Rīgā

Otrdiena, 20 aprīlī, 2021

Šodien atsāk Bruņinieku ielas atjaunošanu un labiekārtošanu posmā no Valmieras ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai. Būtiski satiksmes ierobežojumi ir paredzēti aprīļa beigās, kad notiks asfaltēšana, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Līdz jūnija sākumam ir paredzēts atjaunot ietvju un ielas brauktuves seguma virskārtu, izveidot divvirzienu veloinfrastruktūru, kas savienosies ar pērn atjaunoto Sporta ielu, kā arī izvietot labiekārtošanas elementus – 80 jaunus velostatīvus un 21 soliņu. Velostatīvi tiks izvietoti uz ietvēm pie izglītības iestādēm, sabiedriskajām ēkām un medicīnas iestādēm. Bruņinieku ielā ir iestādīti 27 jauni koki.

Pēc ielas seguma atjaunošanas tiks ieviestas arī satiksmes organizācijas izmaiņas, maksimālo braukšanas ātrumu paredzot 30 km/h. Arī ielu krustojumos tiks veiktas izmaiņas, padarot tos drošāk šķērsojamus gājējiem un velobraucējiem, savukārt veloinfrastruktūra tiks atdalīta ar norobežojošiem elementiem, atdurēm un marķējumu.

Sākotnēji Bruņinieku ielā labos defektus pēc ziemas sezonas un sagatavosies asfaltēšanas darbiem. Nebūtiski satiksmes ierobežojumi Bruņinieku ielā paredzēti no 20.aprīļa, tomēr plašāki ierobežojumi gaidāmi aprīļa beigās un maijā – brauktuves seguma asfaltēšanas laikā, par ko precīzāka informācija vēl sekos.

Bruņinieku ielas seguma atjaunošanu un labiekārtošanu veic SIA Ceļu būvniecības sabiedrība “Igate” par līgumsummu 2 096 938,47 eiro ar PVN.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 17 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē