Atklāj divas elektrisko automobiļu uzlādes vietas Rīgā Ziņas

Atklāj divas elektrisko automobiļu uzlādes vietas Rīgā

Trešdiena, 14 aprīlī, 2021

Latvijā radītais elektromobilitātes zīmols Fiqsy publiskai lietošanai atklājis divas elektrisko automobiļu uzlādes vietas Rīgā, pie tirdzniecības centra Olimpia, aģentūru LETA informēja SIA Fitsypro pārstāvji.

Fiqsy vadītājs un līdzīpašnieks Māris Avotiņš skaidroja, ka zīmola pārstāvji vēlas padarīt elektroauto lietošanu Rīgā arvien ērtāku un pieejamāku ikvienam. Fiqsy uzlādes stacijas 2020.gadā izvietotas arī pie tirdzniecības centra Akropole.

“Savas uzlādes stacijas izvietojām vietās, kurās elektroauto īpašnieki un Fiqsy koplietošanas auto lietotāji varēs uzlādēt spēkratu sev ērtā laikā, vienlaikus veicot savas ikdienas darīšanas. Turklāt Fiqsy koplietošanas auto var uzlādēt Fiqsy tīklā bez maksas,” teica Avotiņš.

Viņš sacīja, ka šogad Fiqsy klientiem plānots palielināt arī pieejamo koplietošanas e-auto skaitu līdz 250 (pašlaik Fiqsy piedāvā klientiem 100 elektroauto), vienlaikus skaidrojot, ka zaļās mobilitātes infrastruktūras aktīvākai attīstībai ir nepieciešams, lai tās izveidē iesaistītos arī uzņēmēji, tirdzniecības centri, dzīvojamo un biroja ēku pārvaldnieki.

“Mums ir pieredze un risinājumi – esam gatavi tajos dalīties, lai nodrošinātu uzņēmumiem un pilsētu iedzīvotājiem videi draudzīgu mobilitātes risinājumu un ērtu infrastruktūru tā lietošanai. Jo vairāk cilvēku un uzņēmumu ikdienā lietos elektriskos automobiļus, jo straujāk attīstīsies zaļās mobilitātes infrastruktūra – rezultātā dzīvosim un strādāsim veselīgākā un ērtākā vidē.” atzīmēja Avotiņš.

Fiqsy ir Latvijas jaunuzņēmums, kuru izveidojuši un vada bijušais baņķieris Avotiņš un viņa domubiedri.

Firmas.lv informācija liecina, ka SIA Fitsypro, kuras pamatdarbības veids ir tirdzniecība un elektrisko skrejriteņu koplietošanas pakalpojuma piedāvāšana, reģistrēta 2018.gada 29.janvārī. Uzņēmuma īpašnieki ir Avotiņam piederošā SIA Avots Investīcijas (50,46%), Oksana Sivokobiļska (28,57%), Tomam Siliņam piederošā SIA Fox Capital (10%), Renāram Karašam piederošā SIA Good Vibes Investments (7,5%) un Imants Bozovičs (3,46%).

Uzņēmums 2019.gadā strādājis ar 276 608 eiro apgrozījumu un 39 388 eiro peļņu. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē