Saulkalne S apgrozījums pērn palielinājies par 32%, sasniedzot rekordu – 10,1 miljonu eiro Ziņas

Saulkalne S apgrozījums pērn palielinājies par 32%, sasniedzot rekordu – 10,1 miljonu eiro

Trešdiena, 7 aprīlī, 2021

Latvijas minerālmateriālu ražotāja Saulkalne S kopējais grupas apgrozījums 2020. gadā ir palielinājies par 32%, sasniedzot 10,1 miljonu eiro. Šo rezultātu izdevies sasniegt, pateicoties vairāk nekā 3,5 miljonus eiro vērtajām investīcijām ražotņu modernizācijā un eksporta tirgu attīstībā. 2019. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 7,7 miljoni eiro.

Plānots, ka 2021. gadā Saulkalne S apgrozījums turpinās palielināties – iecerēts  gan kāpināt minerālo materiālu ieguvi un pārstrādi, gan arī palielināt uzņēmuma tirgus daļu tuvējā Baltijas valstu reģionā.

Uzņēmumu grupas Saulkalne S vadītājs Juris Seilis: “Pērn veiksmīgi modernizējām ražotnes un rūpniecības procesus grupas uzņēmumos. Paplašinājām uzņēmuma ražošanas platības, automatizējām un digitalizējām ražošanas procesus, kā arī iegādājāmies jaunu rūpnīcu aprīkojumu. Šie ieguldījumi nodrošināja to, ka kļuvām konkurētspējīgāki un varējām ievērojami kāpināt apgrozījumu. Esmu pārliecināts, ka šīs pārmaiņas palīdzēs uzņēmumam kāpināt produktivitāti un ražošanas jaudas ilgtermiņā, nodrošinot apgrozījuma pieaugumu gan vietējā, gan eksporta tirgos. Pie tam esošās tirgus tendences ļauj prognozēt pieprasījuma palielināšanos pēc minerālmateriāliem, un tas ļauj domāt, ka arī 2021. gads uzņēmumam būs finansiāli ļoti veiksmīgs.”

“Ļoti labi saprotam, ka mūsdienu straujais attīstības temps neļauj sēdēt uz vakardienas nopelniem. Tāpēc tiks turpināta uzņēmuma procesu automatizācija un digitalizācija, kā arī ieviesta vienota korporatīvā pārvaldība. Tas iekļauj sevī ne vien finanšu investīcijas, bet arī ilggadējās pieredzes apkopošanu, analīzi un jaunu biznesa virzienu, jaunu tirgu, produktu un resursu attīstību,” norāda J. Seilis.

Par Saulkalne S

Minerālo materiālu ieguves un pārstrādes uzņēmums “Saulkalne S” ir dibināts 1995. gadā Saulkalnē. Uzņēmums iegūst un pārstrādā dolomītu, smilti, kaļķakmeni un granītu. No šīm izejvielām tiek ražoti dažādi materiāli ceļu būvei, augstas kvalitātes smiltis, minerālie aizpildītāji, augsnes kaļķošanas materiāli, lopbarības sastāvdaļas u. c.  “Saulkalne S” uzņēmumu grupā ietilpst meitasuzņēmumi “Salenieku dolomīts” un “Vidzemes kvarcs”. “Salenieku dolomīts” atrodas Kārsavā, un tā trīs ražotnes nodrošina visu Latgales reģionu. Mazgāto kvarca smilšu ražotne “Vidzemes kvarcs” atrodas Priekuļu novadā un ir vienīgā aktīvā valsts nozīmes kvarca smilšu ieguves vieta Latvijā. “Saulkalne S” pārvalda trīs ražotnes Vidzemes reģionā – “Saulkalne”, “Kranciems” un “Grīnvaldi”. Kopā uzņēmumu grupā tiek nodarbināti 75 darbinieki. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē