Mežaparkā noslēgta stadiona būvniecība Ziņas

Mežaparkā noslēgta stadiona būvniecība

Ceturtdiena, 1 aprīlī, 2021

Kompānija "Baltic Sport Group" noslēgusi stadiona būvniecību Mežaparkā, kas paredzēts futbola komandai "Riga Football Club" un kluba akadēmijai, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Stadions pārklāts ar mākslīgo segumu no Nīderlandes "Greenfields MX Elite". Atšķirībā no dabīgā seguma laukumiem mākslīgā seguma laukums sportistiem to ļaus izmantot gan spēlēm, gan treniņiem 12 mēnešus gadā, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

Būvniecības laikā izveidota visa nepieciešamā infrastruktūra, lai šajā laukumā varētu aizvadīt Latvijas futbola virslīgas spēles. Uzstādīta tribīne ar 500 sēdvietām, liela izmēra elektroniskais tablo, pilnībā sagatavoti jauni rezervistu soliņi, kā arī stalažas videotranslāciju nodrošināšanai.

"Baltic Sport Group" pārstāvji informēja, ka konkrētais laukums ir piesaistījies arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) interesi, un Mežaparkā treniņus jau aizvadījusi Latvijas U21 izlase. Arī nākotnē tiek plānota sadarbība ar LFF, lai sniegtu iespēju aizvadīt treniņus dažāda vecuma Latvijas izlasēm.

Nākamo trīs mēnešu laikā "Baltic Sport Group" sadarbībā ar uzņēmumu, kas strādāja vairākos stadionos pirms Pasaules kausa futbolā, plāno laukumā uzstādīt mākslīgo apgaismojumu.

Uzbūvētais laukums ir daļa no sporta bāzes "Mežaparks Sports Village" (iepriekš - "Ķeizarmežs"), kur šobrīd atrodas bāzes ēka 5500 kvadrātmetru platībā, kā arī divi pilna izmēra dabīgā seguma futbola laukumi. 

Jau ziņots, ka "Optibet" futbola virslīgas klubs "Riga" plāno ieguldīt 25 miljonus eiro futbola infrastruktūrā. Investīcijas plāno "Riga" sadarbībā ar SIA "Baltic Sport Group".

Plānotais investīciju apjoms ir vairāk nekā 25 miljoni eiro, neskaitot četru zvaigžņu viesnīcu kompleksa būvniecību.

Jau ir sākta galvenā projekta Piņķos - "Baltic Sports Village" izstrāde, ko klubs ar darbu veicēju vērtē kā vērienīgāko projektu futbola infrastruktūras jomā Baltijā. Nākamo divu gadu laikā plānots uzbūvēt mācību un rehabilitācijas centru ar kopējo platību 5000 kvadrātmetri un pilna izmēra arēnu ar sintētisko segumu, ko varēs izmantot visa gada garumā. Arēna paredzēta 1000 skatītāju, bet stadionā būs 5000 vietas. Savukārt sporta viesnīcā ietilps 80 istabas. 

"Baltic Sport Group" reģistrēta 2016.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir četri miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā uzņēmums strādāja ar 100 eiro zaudējumiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Lihtenšteinas uzņēmums "LRE Foundation", bet patiesais labuma guvējs ir Kipras pilsonis Sergejs Lomakins. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē