Sākoties Liepājas centrālās pludmales izeju pārbūvei, būs ierobežota kustība pa Jūrmalas parka pastaigu ceļu Ziņas

Sākoties Liepājas centrālās pludmales izeju pārbūvei, būs ierobežota kustība pa Jūrmalas parka pastaigu ceļu

Ceturtdiena, 25 martā, 2021

Marta beigās, sākoties Liepājas centrālās pludmales izeju pārbūvei, būs ierobežota kustība pa Jūrmalas parka pastaigu ceļu, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Realizējot projektu, tiks uzlabota centrālās pludmales pieejamība un atpūtas aprīkojums, pārbūvējot trīs Liepājas vēsturiskā centra izejas uz liedagu - izeju aiz Kūrmājas prospekta, izeju no koncertdārza "Pūt, vējiņi!", kā arī izeju pie centrālās glābšanas stacijas. Papildus tam Jūrmalas ielas pludmales izejā tiks veikta inženiertīklu izbūve.

Freidenfelde stāsta, ka darbi tiks veikti pakāpeniski, sākot ar pludmales izeju no koncertdārza "Pūt, vējiņi!" puses. Būvnieki marta beigās veiks teritorijas iežogošanu, norobežojot daļu no gājēju un velosipēdistu ceļa, kur notiks būvdarbi. 

Lai mazinātu kāpu un zaļās zonas izbradāšanu, pašvaldība aicina iedzīvotājus ņemt vērā kustības ierobežojumus un ieplānot apkārtceļu gar peldu iestādi jeb vannu māju vai pa pludmali.

Liepājas centrālās pludmales izeju un apkārtējās teritorijas pārbūves un labiekārtošanas darbi paredz  apgaismojuma un gājēju takas pārbūvi ar cieto segumu līdz pludmales vārtiem un ar koka segumu pludmalē, stacionāro publisko tualešu, dušu un dzeramā ūdens punktu izveidi.

Tiks izvietoti arī velostatīvi, ģērbtuves, SOS punkti, soli un atkritumu urnas, informācijas stendi un virziena norādes.

Īstenojot projektu, tiks veikti kāpu eroziju mazinoši un kāpu biotopa stāvokļa uzlabošanas pasākumi, izveidoti papildu apstādījumi, kā arī izveidots un uzstādīts vides objekts "Kaija".

Pēc projekta īstenošanas pludmales izejās tiks nodrošināta vides pieejamība, tostarp paredzot pandusa tipa uzbrauktuvi, lai visiem būtu ērta piekļūstamība pludmales aprīkojumam. Tostarp starp koncertdārzu "Pūt, vējiņi!" un tenisa kortiem esošajam gājēju ceļam tiks samazināts slīpums līdz 5%, kā arī gar pakāpieniem izbūvēts panduss, norāda Freidenfelde.

Izbūvējot paredzēto infrastruktūru, tiks radīta ērta un sakārtota vide cilvēku atpūtai, kā arī no pārmērīgas cilvēku rīcības ietekmes tiks saudzēta un aizsargāta piejūras ainaviskā vērtība, tajā skaitā, pelēkā kāpa.

Būvdarbus veiks SIA "A-Land", būvuzraudzību nodrošinās SIA "d4m" un autoruzraudzību - SIA "Joe".

Būvdarbi objektā "Liepājas vēsturiskā centra pludmales publiskās infrastruktūras attīstība posmā no Jūrmalas ielas līdz Zvejnieku alejai 11A, Liepājā" tiks veikti ES fondu programmas "Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus" projekta "Piekrasti raksturojošās dabas ainavas publiskās ārtelpas attīstības un pieejamības veicināšana kultūras un tūrisma pakalpojumu daudzveidošanai Liepājas centra pludmalē" ietvaros.

Projekta īstenošana paredzēta līdz 2022.gada 31.augustam.

Projekta kopējās izmaksas ir 1,75 miljoni eiro tai skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums 1,25 miljoni eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībām - 55 000 eiro, Liepājas pašvaldības finansējums - 165 000 eiro, neattiecināmie izdevumi - 283 000 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 19 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē