Publiskajā apspriešanā prezentēs būvniecības ieceri par biroju ēkas pārbūvi par viesnīcu Brīvības ielā Ziņas

Publiskajā apspriešanā prezentēs būvniecības ieceri par biroju ēkas pārbūvi par viesnīcu Brīvības ielā

Otrdiena, 23 martā, 2021

 Šodien publiskajā apspriešanā prezentēs būvniecības ieceri par biroju ēkas pārbūvi par viesnīcu Brīvības ielā 48/50, Rīgā, liecina informācija Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā.

Publiskās apspriešanas termiņš noteikts no 17.marta līdz 16.aprīlim. Būvniecības ieceres publiskas apspriešanas prezentācija notiks otrdien plkst.17 videokonferenču platformā "Google Meet".

Būvniecības ierosinātājs ir azartspēļu rīkotājs SIA "Alfor", bet būvprojekta izstrādātāji ir SIA "Malus architects" un SIA "Arhitektu birojs Arteks".

Zemesgrāmatas informācija liecina, ka ēkas īpašnieks ir "Alfor", kas 2016.gadā to par 3,788 miljoniem eiro iegādājās no četrām privātpersonām.

Saskaņā ar Rīgas domes 2006.gada 7.februāra saistošajiem noteikumiem "Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi", izvietot viesnīcu jauktas centra apbūves teritorijā var, veicot paredzētās būves publisko apspriešanu.

Būvprojekts minimālā sastāvā paredz viesnīcas funkcijas izvietošanu ēkā, nemainot tās būvapjomu. Būvprojekts paredz esošas sešstāvu ēkas Rīgā, Brīvības ielā 48/50, pārbūvi ar funkcijas maiņu par četrzvaigžņu viesnīcu.

Ēkai nav noteikts kultūrvēsturiskās vērtības līmenis. Ēkas fasāde pret Brīvības ielu ir noteikta kā kultūrvēsturiski vērtīga apbūves fronte. Viesnīcas izbūves projekts paredz esošā ēkas arhitektoniskā apjoma saglabāšanu.

Saskaņā ar projektēšanas darba uzdevumu, paredzēts izbūvēt viesnīcu ēkas trešajā, ceturtajā un piektajā stāvā, un viesnīcas restorānu ar jumta terasi ēkas sestajā stāvā. Paredzēts pārbūvēt esošās otrā stāva telpas par plašizklaides pasākumu telpām un apvienot tās ar esošajām telpām pirmajā stāvā.

Ēkas arhitekts ir Juris Enriko Soroko, ēkas būvniecība pabeigta 1979.gadā. 2018.gadā ēka pārbūvēta par biroju ēku.

Jau ziņots, ka azartspēļu rīkotājs "Alfor" pagājušajā gadā strādāja ar 36,245 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,2 reizes mazāk nekā 2019.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 8,835 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija reģistrēta 2000.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 9,96 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 60% pieder Austrijā reģistrētai kompānijai "Novomatic", bet 40% pieder SIA "Foroms". Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Jānis Zūzāns un Austrijas pilsonis Johans Grafs.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 27 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē