Krievijas zemo cenu mazumtirgotājs Ziņas

Krievijas zemo cenu mazumtirgotājs "Mere" plāno atvērt veikalus visās Latvijas pilsētās

Piektdiena, 19 martā, 2021

Krievijas zemo cenu mazumtirgotājs "Mere" plāno atvērt veikalus visās Latvijas pilsētās, un pašreiz šim mērķim meklē telpas, ko īrēt, aģentūru LETA informēja "Mere" attīstības vadītājs Latvijā Artjoms Volkovs.

"Mēs plānojam atvērties visās Latvijas pilsētās," sacīja Volkovs un aicināja sekot līdzi jaunumiem.

Pēc viņa teiktā, uzņēmums SIA "Latprodukti", kas pārstāv "Mere" tīklu Latvijā, pašreiz aktīvi strādā pie īres telpu atrašanas. Uzņēmumam interesē vismaz 800 kvadrātmetrus lielas telpas ar vismaz četrus metrus augstiem griestiem, kā arī autostāvvietu vismaz 30 automašīnām.

Jautāts par to, vai veikalā pārdodamo produktu izcelsmes valstij būs kāda nozīme, Volkovs uzsvēra, ka "Mere" vairāk interesē pieņemama kvalitāte un cena. "Pašreiz ir daudz preču no Eiropas Savienības, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas," teica Volkovs.

Jau vēstīts, ka 13.martā, Rīgā, Spilves ielā, atvērts pirmais "Mere" veikals Latvijā. Aģentūra LETA novēroja, ka vēl vairākas dienas pēc veikala atklāšanas pie tā veidojās garas iedzīvotāju rindas.

Ar zīmolu "Mere" Eiropā darbojas Krievijā dibinātais tirdzniecības veikalu tīkls "Svetofor". "Mere" tirdzniecības tīklā patlaban ietilpst vairāk nekā 2000 veikalu, kas atrodas tādās valstīs kā Lietuva, Vācija, Polija, Serbija, Rumānija. Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā uzņēmums strādā ar zīmolu "Svetofor".

Līdztekus "Mere" attīstības vadītājs pauda, ka darbības uzsākšana Latvijā ir nākamais solis uzņēmuma attīstībai Baltijas reģionā. Lietuvā patlaban darbojas deviņi "Mere" veikali. Tāpat "Mere" veikalus plānots atvērt arī Igaunijā.

Volkovs iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka kompānija "Mere" ir viens no lielākajiem zemo cenu mazumtirgotājiem Austrumeiropā, un tā tirdzniecības tīklā ietilpst vairāk nekā 2000 veikalu, kas atrodas tādās pasaules valstīs kā Lietuva, Vācija, Polija, Serbija, Rumānija, Krievija, Kazahstāna un Baltkrievija. Viņš piebilda, ka Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā uzņēmums strādā ar zīmolu "Svetofor".

Krasnojarskā dibināto veikalu tīklu "Svetofor" pārvalda kompānija "Torgservis", kuras lielākā īpašniece ir Šnaideru ģimene.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Latprodukti" reģistrēta 2020.gada maijā, un tā pamatkapitāls ir 200 000 eiro.

Kompānija 60% apmērā pieder Krievijas pilsonim Sergejam Šnaideram, kurš arī ir "Latprodukti" patiesais labuma guvējs. Tāpat kompānijas līdzīpašnieki ir Jevgēnijs Pšeņitsuns (20%), Andrejs Šnaiders (12%), Valērijs Jakovļevs (5%) un Andrejs Veikulainens (2%).

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē