VK: Rīgas pašvaldība 30 izglītības iestādēs nav ierīkojusi atbilstošas ugunsdrošības sistēmas Ziņas

VK: Rīgas pašvaldība 30 izglītības iestādēs nav ierīkojusi atbilstošas ugunsdrošības sistēmas

Otrdiena, 16 martā, 2021

Rīgas pašvaldība 30 izglītības iestādēs nav ierīkojusi atbilstošas ugunsdrošības sistēmas, secināts Valsts kontroles (VK) veiktajā revīzijā Rīgas domes īpašuma departamentā.

VK secinājusi, ka pašvaldība neveic mērķtiecīgu visu būvju un būvju elementu tehniskā stāvokļa apzināšanu. Revīzijā konstatēts, ka ugunsdrošības sistēma nav izbūvēta vai tā ir novecojusi un neatbilst normatīvo aktu prasībām vismaz 30 pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs.

Kopš 2015.gada šajās iestādēs pašvaldība ir veikusi dažādus uzturēšanas un labiekārtošanas darbus, nevis izveidojusi ugunsdrošības sistēmas, lai gan tā ir obligāta prasība. Piemēram, Puškina licejā atjaunotas skolas muzeja telpas, izlietojot 23 913 eiro, Rīgas 93. vidusskolā par aptuveni 38 000 eiro veikti teritorijas labiekārtošanas darbi un ir atjaunoti celiņi.

Rīgas 9.vidusskolā par 21 000 eiro veikti ieejas mezgla renovācijas darbi. Kopš 2015.gada, izveidojot dabiskā seguma futbola laukumu, labiekārtojot sporta laukumu un atjaunojot sporta zāli, kā arī atjaunojot izglītības iestādes virtuves bloku, ir izlietoti 939 021 eiro, tomēr ugunsdrošības sistēma izglītības iestādē nav ieviesta.

VK atklājusi arī daudzas citus trūkumus un nepilnības nekustamā īpašuma pārvaldīšanā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē