Rīgā plāno veidot nekustamā īpašuma pārvaldības reformas darba grupu Ziņas

Rīgā plāno veidot nekustamā īpašuma pārvaldības reformas darba grupu

Trešdiena, 17 martā, 2021

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja otrdien, 16.martā plāno lemt par Rīgas pilsētas pašvaldības nekustamā īpašuma reformas darba grupas izveidi, liecina komitejas darba kārtība.

Darba grupas darbības mērķis būs izveidot jaunu, mūsdienu situācijai atbilstošu un ekonomiski efektīvu pašvaldības īpašuma pārvaldības modeli, veicināt ēku energoefektivitāti un iekštelpu gaisa kvalitāti Rīgas pilsētai piedarošajos īpašumos.

Darba grupas uzdevums būtu izstrādāt vienotus nekustamā īpašuma pārvaldības principus visām to pārvaldībā iesaistītajām nozarēm un vadlīnijas to piemērošanai.

Tāpat tai būs jāievieš ar nekustamā īpašuma pārvaldību saistīto darbību izpildes uzraudzības un novērtējuma sistēma un jāizstrādā apsaimniekošanas pakalpojumu iegādes modeļi.

Tai būs jāsadarbojas ar Mājokļu un vides komiteju dzīvojamā fonda programmas izstrādē, jāsniedz ieteikumi prioritāšu noteikšanai nekustamā īpašuma iegādei, lai nodrošinātu pašvaldības funkcijas.

Darba grupas uzdevums būs sniegt priekšlikumus un ieteikumus prioritātēm nekustamā īpašuma attīstības un uzturēšanas plānošanai trīs gadu periodam.

Tāpat tai būs jāveicina investīciju piesaiste pašvaldības ēku energoefektivitātes projektu īstenošanai, zemas enerģijas ēku būvniecību un renovāciju, videi draudzīgu vietējo būvmateriālu plašāku izmantošanu kā arī jāveicina publisko ēku, jo īpaši pašvaldības izglītības iestāžu iekštelpu gaisa kvalitāti.

Plānots, ka darba grupā tiks iekļauti Rīgas domes deputāti, Īpašuma departamenta pārstāvji, Mājokļu un vides departamenta pārstāvis un Rīgas pilsētas izpilddirektors. 

Darba grupas priekšsēdētājs būs Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, bet priekšsēdētāja vietnieks būs Rīgas domes deputāts.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Īpašuma komitejas vadītājs Dainis Locis (NA/LRA), par darbu minētajā darba grupā nav paredzēts atalgojums.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē