Ventspils pilsētas dome piešķir 213 000 eiro līdzfinansējumu piecu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju labiekārtošanai Ziņas

Ventspils pilsētas dome piešķir 213 000 eiro līdzfinansējumu piecu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju labiekārtošanai

Sestdiena, 27 februārī, 2021

Ventspils pilsētas dome nolēmusi piešķirt līdzfinansējumu kopā vairāk nekā 213 000 eiro piecām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām - Dzintaru ielā 34, Talsu ielā 37, Lielajā prospektā 21, Lielajā prospektā 68 un Paula Stradiņa ielā 14, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" direktors Andris Kausenieks.

Daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Dzintaru ielā 34 piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 66% jeb 53 539 eiro no kopējām izmaksām 80 984 eiro, lai pārbūvētu 336 kvadrātmetrus (m2) brauktuves betona bruģakmens segumā, izbūvētu lietusūdens savākšanas notekas un gājēju zonas uz mājas ieejas mezgliem, jaunu apgaismojumu un auto stāvvietu izbūvi betona bruģakmens segumā blakus brauktuves zonai 11 automašīnām.

Daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Talsu ielā 37 piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 80% jeb 980 eiro no kopējām seguma remonta izmaksām 1224 eiro. Plānojot seguma uzturēšanas darbus, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Talsu ielā 37, Ventspilī iedzīvotāji vērsās pie mājas apsaimniekotāja PSIA "Ventspils nekustamie īpašumi", lai uzlabotu grants segumu mājas pagalmā, kurā izveidojušās bedres. Pēc Ventspils pilsētas domes līdzfinansējuma saņemšanas, seguma remonta darbus varēs veikt, sākoties būvdarbu sezonai.

Daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Lielajā prospektā 21 piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 56% jeb 76 790 eiro no kopējām būvprojekta izstrādes, būvniecības un būvuzraudzības izmaksām 136 520 eiro. Mājas iedzīvotāji ar iniciatīvu uzlabot seguma stāvokli mājas pagalmā vērsās pie mājas apsaimniekotāja SIA "Ventspils nami". Plānots izstrādāt būvprojektu labiekārtojuma pārbūvei, paredzot pilnībā pārbūvēt brauktuves segumu, izbūvēt 22 autostāvvietas, lietusūdens kanalizāciju brauktuvei, kā arī ietvi gar mājas ieejas mezgliem. Veiksmīgi izstrādājot būvprojektu, būvdarbus plānots veikt jau šogad.

Daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Lielajā prospektā 68 piešķirts pašvaldības līdzfinansējums 58% jeb 48 405 eiro apmērā no kopējām labiekārtojuma pārbūves un būvuzraudzības izmaksām 83 355 eiro, lai pārbūvētu 370 m2 brauktuves betona bruģakmens segumā, izbūvējot lietusūdens savākšanas notekas un gājēju zonas uz mājas ieejas mezgliem, un jaunu auto stāvvietu izbūvi betona bruģakmens segumā blakus brauktuves zonai 16 automašīnām. Labiekārtojamā teritorijā paredzēta jauna apgaismojuma izbūve, kā arī zaļās zonas atjaunošana paredzot arī apstādījumus.

Ventspils pilsētas dome līdzfinansējumu daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanai sniedz jau kopš no 2012.gada, un šo iespēju māju īpašnieki izmantojuši jau 89 reizes, kopumā saņemot pašvaldības līdzfinansējumu vairāk nekā 845 000 eiro.

Lēmumi par finanšu līdzekļu piešķiršanu tika pieņemti, pamatojoties uz dzīvojamo māju pārvaldnieku iesniegumiem saskaņā ar Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem, kas paredz iespēju pašvaldībai piešķirt līdzfinansējumu daudzstāvu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

Līdzfinansējumam var pieteikt ietvju jaunbūvi, pārbūvi vai atjaunošanu - 80% apmērā no izmaksām, brauktuvju un/vai stāvlaukuma jaunbūvju, pārbūvi vai atjaunošanu - 50% apmērā no izmaksām, apgaismojuma jaunbūvi, pārbūvi vai atjaunošanu - 75% apmērā no izmaksām, kā arī piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu, piemēram, bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūvi, pārbūvi vai atjaunošanu - 75% apmērā no izmaksām.

50% apmērā no izmaksām pašvaldība līdzfinansē arī būvprojekta izstrādi, būvuzraudzības un autoruzraudzības veikšanu un 80% apmērā no izmaksām sedz brauktuvju, ietvju un/vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remontu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 21 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē