RTU diplomdarbus aizstāv 18 jaunie būvnieki Ziņas

RTU diplomdarbus aizstāv 18 jaunie būvnieki

Pirmdiena, 15 februārī, 2021

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Būvražošanas institūtā 10. un 12.februārī notika studiju nobeiguma darbu aizstāvēšana, informē Valsts pārbaudījumu komisijas priekšsēdētājs Dr.sc.ing. Raimonds Eizenšmits.

Ievērojot Covid-19 pandēmijas ierobežojumus, darbu aizstāvēšana notika attālināti tiešsaistē. Lai varētu iepazīties ar studentu pētnieciskajiem darbiem un inženierprojektiem, tie jau iepriekš bija nosūtīti komisijas ekspertiem.

Diplomprojektu aizstāvēšana tiešsaistē bija jauns veids gan studentiem, gan komisijai. Tomēr tas neradīja sarežģījumus, un aizstāvēšana notika labas savstarpējās sapratnes gaisotnē.

Būvinženieru saimi papildināja un profesionālā maģistra grādu būvniecībā ieguva divi studenti, profesionālā bakalaura grādu būvniecībā un inženiera kvalifikāciju būvniecībā ieguva 16 studenti. Komisija studentu darbus novērtēja ar atzīmēm diapazonā no “teicami” jeb 9 līdz “gandrīz labi” jeb 6. Būvražošanas institūta vadītājs profesors Mārtiņš Vilnītis vēsta, ka augstāko vērtējumu ar 9 ballēm vērtēšanas komisija piešķīra Artūram Aleksandram Kvačam. Viņam būvniecības inženiera kvalifikācija piešķirta par inženierprojektu daudzstāvu daudzdzīvokļu ēkas būvniecībai Daibes ielā 27, Mārupē, savukārt profesionālā bakalaura grāds būvniecībā – par pētījumu Latvijas tirgū pieejamo sējas kaņepju pildvielu raksturojums un piemērotības novērtējums jaunu būvniecības biokompozītu izgatavošanā.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 11 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē