Ventspils pilsētas domes sēdē lems par ielu infrastruktūras pilnveidošanu pilsētā Ziņas

Ventspils pilsētas domes sēdē lems par ielu infrastruktūras pilnveidošanu pilsētā

Piektdiena, 19 februārī, 2021

Šodien Ventspils pilsētas domē tiks pieņemts lēmums par ielu infrastruktūras pilnveidošanu Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, plānojot piesaistīt šiem darbiem aizņēmumu no Valsts kases, aģentūru LETA informēja Ventspils pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Pašlaik norit darbs pie projekta "Ventspils pilsētas ielu un ar to saistītās infrastruktūras pilnveidošana 2021.gadā" īstenošanas. Šogad plānots nomainīt bruģa segumu Jūras ielas divos posmos - no Ganību līdz Lielā dzirnavu ielai 85 metru (m) garumā un no Brīvības līdz Aleksandra ielai 225 m garumā, remontēt Bangu ielas segumu atsevišķo posmos.

Tāpat plānots izbūvēt Puķu ielas savienojošo posmu 25 m garumā pie Riņķa ielas, pārbūvēt ietvi par apvienoto gājēju un veloceliņu Lāčplēša ielā no Lielā prospekta līdz Rāvas ielai 240 m garumā.

Notiks arī iekšpagalmu brauktuvju pārbūve pie daudzdzīvokļu mājām Usmas ielā 9 un Usmas ielā 11, stāvlaukuma izbūve ar 79 stāvvietām pie Brieža dārza, apgaismojuma izbūve Krievlauku dzīvojamo māju rajonā 200 m posmā Zaķu un Caunu ielās, kā arī apgaismojuma pievada izbūve Ābolu un Straumes ielai un apgaismojuma izbūve laivu nolaišanas vietai pie Ventas.

Tiks izgaismota viena gājēju pāreja Lauku ielā pie Sarkanmuižas dambja un divas gājēju pārejas Raiņa ielā pie Sarkanmuižas dambja.

Visus būvniecības darbus paredzēts veikt no šā gada aprīļa līdz augustam, piebilda Znotiņa.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē