Notiks tiešsaistes diskusija Vēsturiskās ēkas - nenovērtēta vērtība Ziņas

Notiks tiešsaistes diskusija Vēsturiskās ēkas - nenovērtēta vērtība

Ceturtdiena, 18 februārī, 2021

 Lai veicinātu vēsturisko ēku atjaunošanu, Rīgas Centra attīstības biedrība šodien no plkst.14 līdz 16 rīkos tiešsaistes diskusiju "Vēsturiskās ēkas - nenovērtēta vērtība", aģentūru LETA informēja biedrības valdes loceklis Toms Krilovs.

Vebinārā būs iespējams uzzināt, kāds ir Eiropas Savienības skatījums uz vēsturisko ēku renovācijām, kāds ir tām piešķirtais finansējums, kāda situācija šajā nozarē ir Rīgā un Latvijā kopumā, kā arī būs iespēja iepazīsties ar nozares problemātiku un tendencēm.

Vebinārs būs skatāms portālā "Delfi.lv", Rīgas Centra attīstības biedrības un Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres sociālo tīklu profilos.

"Rīgas centra apkaimē, kā arī citur Rīgā un Latvijā ir daudz vēsturisko namu - koka un mūra ēku, kam nepieciešams atbalsts komunikāciju nomaiņai vai citām vajadzībām, bet jau izsenis tas netiek ņemts vērā. Tā rezultātā vēsturiskā vērtība iet bojā, bet nesakārtotās un bīstamās ēkas veido arvien nevēlamāku vidi dzīvošanai, veicinot suburbanizāciju," norādīja Krilovs. 

Viņaprāt, izskanot terminiem "Klimata pārmaiņas un ilgtspējība", par prioritāti tiek izvirzītas padomju blokmājas un to siltināšana, aizmirstot par koka un mūra ēku vēsturisko mantojumu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē